BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nesten hele Sonera-styret sendt på dør

Soneras aksjekurs falt med over 10 prosent torsdag da det ble kjent at den finske regjeringen valgte å bytte ut det aller meste av styret i det finske teleselskapet. Men konsernsjef Kaj-Erik Telander sitter fortsatt.

Frode Eriksen
22. mars 2001 - 14:53

Markedsverdien på Sonera er nå bare så vidt over børsverdien da selskapet ble børsnotert i 1998. Verdifallet det siste året har vært på 90 prosent, og nå har eierne - der majoriteten er den finske staten med vel 53 prosent - valgt å gå drastisk til verks.

Det aller meste av styret ble byttet ut onsdag med Tapio Hintikka som ny leder. Et eget rådgivende styre, som stort sett bare består av politikere, er bestemt avviklet.

Transportminister Olli- Pekka Heinonen sitter som majoritetseier i selskapet, som i likhet med de fleste andre teleselskap i Europa sliter med høy gjeld. Soneras gjeldsbyrde er nå på 5,6 milliarder euro, eller 88 prosent av markedsverdien, skriver Bloomberg.

I februar varslet selskapet at 22 prosent av alle ansatte i datterselskapet SmartTrust blir oppsagt, samt at børsnoteringen er utsatt. Andre aksjer som det er aktuelt å selge er VoiceStream Wireless og Powertel, foruten ytterligere nedsalg i det tyrkiske mobilselskapet Turkcell.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.