Nesten idiot-sikker løsning for bærbare

En ny løsning åpner for å fjernkryptere data på en bærbar PC, selv når den er slått av.

Nesten idiot-sikker løsning for bærbare

En ny løsning åpner for å fjernkryptere data på en bærbar PC, selv når den er slått av.

IT-bransjens satsing på mobilitet har gjort at stadig flere bruker bærbare PC-er, og at stadig flere bærbare PC-er er stappet med intern og følsom informasjon. Følgelig utgjør de en stadig større sikkerhetsrisiko.

Diverse løsninger er i omløp, men ingen virker så idiot-sikker som den Alcatel-Lucent skal presentere seinere i dag på den store samlingen Interop i Las Vegas.

Løsningen er døpt «Nonstop Laptop Guardian». Den består av et eget kort langt inne i PC-en, med eget batteri og mobil forbindelse.

Kortet gjør at PC-en er i uavbrutt kontakt med IT-avdelingen i bedriften som eier den. Selv om PC-en er slått av, kan IT-avdelingen bruke kortet til en lang rekke gjøremål: Oppdatere programvare, fornye virusvernet, sikkerhetskopiere filer med mer.

En sentral funksjon er evnen til å kryptere eller ødelegge data på PC-en.

Blir PC-en stjålet eller mistet, kan det altså straks settes i gang med å kryptere eller slette data, slik at tyven eller finneren ikke har noe rimelig sjanse til å lese gjennom passordlister, pasientdata, bedriftens strategiplaner, kontraktspresentasjoner eller andre typer informasjon som måtte ligge der. Tyven kan ikke hindre dette ved å trekke ut nettverksledningen, slå av WLAN-funksjonen eller slå PC-en helt av.

Man får anta at Nonstop Laptop Guardian også gir anledning til å legge skjermen mørk, og sperre USB-utganger, tastatur og mus.

Da er det bare én mulighet igjen for uautorisert tilgang til dataene: Nappe ut disken, fort som f…, eventuelt sørge for at PC-en straks fraktes til en garasje eller et annet sted uten mobildekning.

Med andre ord: Kjekt å ha, men fortsatt ingen endelig løsning som kan stå helt alene.

    Les også:

Til toppen