FORBRUKERTEKNOLOGI

Nesten ingen slettet Facebook i protest

Var du en av dem som sa du skulle slette Facebook? Antakelig gjorde du det ikke. Men 3 prosent gjorde alvor av trusselen, ifølge en undersøkelse.

Da Meta sa de ville trene kunstig intelligens på brukernes innlegg og bilder, kom en storm av reaksjoner mot Facebook.
Da Meta sa de ville trene kunstig intelligens på brukernes innlegg og bilder, kom en storm av reaksjoner mot Facebook. Foto: Michael Dwyer/AP/NTB
20. juni 2024 - 06:48

Da Meta sa de ville trene kunstig intelligens på brukernes innlegg og bilder, kom en storm av reaksjoner mot Facebook. Blant annet slettet Norges mest kjente KI-ekspert Inga Strümke sin konto i protest.

Ifølge en undersøkelse Norstat har gjort for NRK, vurderte 43 prosent av nordmenn å slette Facebook. 49 prosent svarte at de ikke vurderte å slette Facebook i det hele tatt.

3 prosent slettet faktisk kontoen sin, mens 2 prosent prøvde det, men fikk det ikke til av tekniske årsaker. Hele 38 prosent sa at de vurderte å slette Facebook, men deretter ombestemte seg.

Meta selv mener de følger europeisk regelverk. Likevel er treningsprosessen nå satt på pause etter dialog med Datatilsynet i Irland. Det er fortsatt usikkert hva som vil skje videre. Det norske datatilsynet har også levert en klage på Metas KI-planer.

Det er ikke så enkelt å be Facebook om å ikke trene sin KI på dine opplysninger.
Les også

Slik reserverer du deg

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.