Nesten ingen wappere WAPer ,

I en svensk undersøkelse går det frem at WAP ikke brukes, selv ikke av de som har gått til innkjøp av telefonene. Fattige seks prosent av de spurte i undersøkelsen, som alle var pasjonerte SMS-brukere, utnyttet WAP på telefonen sin. Blant kvinnene er det nesten ingen som bruker WAP.

WAP har vært en gedigen skuffelse på alle måter. Nå heller en svensk undersøkelse både salt og malurt i såret til teleselskapene.

Til nå har man lest WAP-bruken stort sett på hvor mange telefoner som har blitt solgt, men få har tenkt på om de som kjøper telefonene bruker dem - til WAP.

Den svenske avisen Dagens Industri ville ha svar på dette og gikk sammen med Mobile Opinion for å finne det ut.

I undersøkelsen går det frem at blant de som eier en WAP- telefon er det bare seks prosent som bruker WAP regelmessig. Antallet som har prøvd WAP er i sammenhengen syv prosent. Det melder Dagens Industri.

Blant kvinner er enda mindre. Av de 14 prosent kvinner som hadde WAP-telefon anvendte tre prosent WAP-funksjonen regelmessig. Alle i undersøkelsen, totalt 430 personer, var SMS-brukere.

- Jeg tror dette skyldes at det er begrenset nytte med WAP, og at teknikken har sprunget fra innholdet, sier Anders Blennermark, som leder Mobile Opinion, til Dagens Industri.

Det ventes å selge 500.000 telefoner med WAP i Sverige i år. Totalt vil det bli solgt 2,4 millioner mobiltelefoner i samme marked.

Til toppen