BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nesten ingen wappere WAPer ,

I en svensk undersøkelse går det frem at WAP ikke brukes, selv ikke av de som har gått til innkjøp av telefonene. Fattige seks prosent av de spurte i undersøkelsen, som alle var pasjonerte SMS-brukere, utnyttet WAP på telefonen sin. Blant kvinnene er det nesten ingen som bruker WAP.

17. nov. 2000 - 10:24

WAP har vært en gedigen skuffelse på alle måter. Nå heller en svensk undersøkelse både salt og malurt i såret til teleselskapene.

Til nå har man lest WAP-bruken stort sett på hvor mange telefoner som har blitt solgt, men få har tenkt på om de som kjøper telefonene bruker dem - til WAP.

Den svenske avisen Dagens Industri ville ha svar på dette og gikk sammen med Mobile Opinion for å finne det ut.

I undersøkelsen går det frem at blant de som eier en WAP- telefon er det bare seks prosent som bruker WAP regelmessig. Antallet som har prøvd WAP er i sammenhengen syv prosent. Det melder Dagens Industri.

Blant kvinner er enda mindre. Av de 14 prosent kvinner som hadde WAP-telefon anvendte tre prosent WAP-funksjonen regelmessig. Alle i undersøkelsen, totalt 430 personer, var SMS-brukere.

- Jeg tror dette skyldes at det er begrenset nytte med WAP, og at teknikken har sprunget fra innholdet, sier Anders Blennermark, som leder Mobile Opinion, til Dagens Industri.

Det ventes å selge 500.000 telefoner med WAP i Sverige i år. Totalt vil det bli solgt 2,4 millioner mobiltelefoner i samme marked.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.