Nesten ti millioner PC-batterier er kalt tilbake

Etter at Sony selv har kalt tilbake batterier til bærbare PC-er, er tallet økt til nærmere ti millioner.

23. okt. 2006 - 08:32

Skandalen med brannfarlige litium-ion-batterier til bærbare PC-er startet med Dells tilbakekalling av 4,7 millioner batterier i august.

    Les også:

De brannfarlige batteriene er alle produsert av Sony. Torsdag kunngjorde Sony at de selv tilbakekaller batteriene til sine egne Vaio-PC-er.

Selskapet bekrefter at til sammen 9,6 millioner PC-er er berørt av batteriskandalen.

Fredag kunngjorde den japanske organisasjonen for IT-leverandører, JEITA (Japan Electronics and Information Technology Industries Association), at den har nedsatt et utvalg for å utarbeide retningslinjer for sikker bruk av litium-ion-batterier i bærbare PC-er.

Utvalget består av representanter for samtlige PC-leverandører som har erfart problemer med overoppheting av PC-batterier, med unntak av Apple.

Arbeidet i utvalget innledes med at hver PC-leverandør utarbeider en egen rapport om sine erfaringer og hva de mener problemene skyldes. Så skal man gå gjennom hverandres rapporter. Ifølge JEITA har man i dag ingen aning om hvorvidt problemene skyldes selve batteriet, svikt i bestemte komponenter levert av tredjepart, eller måten batteriene koples til PC-en.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.