Net Fonds tilbyr online aksjehandel i USA i september

Net Fonds satser på utlandet, og starter online-aksjehandel på Nasdaq, NYSE og AMEX i løpet av september.

Net Fonds ASA kunngjør i dag at de allerede i løpet av neste måned satser på å tilby sine kunder online-aksjehandel på de tre viktigste børsene i USA; Nasdaq, NYSE og AMEX.

- Vi har opplevd forholdsvis stor etterspørsel etter denne tjenesten og vi satser på å sette opp dette i løpet september. Vi har fra før sete i Frankfurt, men denne satsingen er ikke oppe og går ennå. Den tekniske plattformen har vært mer krevende enn vi trodde, men vi tror dette er et mindre problem for å komme på nett i USA, sier daglig leder Rolf Damman til digitoday.

Net Fonds var den første til å tilby online aksjehandel i Norge i 1997, og har per idag over 10.000 registrerte kunder.

- Vi hadde 155.000 slutninger (aksjehandler, red.anm.) i første halvår, noe som gjør oss til den fjerde største megleren, hevder Damman. Dette representerer to prosent av verdien av alle handler.

- Våre kunder er for det meste småsparere, de store institusjonelle handler fortsatt gjennom det tradisjonelle meglerbordet med telefon. Med dagens teknologiske utvikling bør det bli like enkelt å handle aksjer i USA som i Norge. Det store utvalget av likvide aksjer gjør at dette er et meget interessant marked for svært mange av våre kunder, fremholder Dammann overfor digitoday.

Også E*Trade opplyste i en pressemelding forrige tirsdag (22. aug.) at de satser på å tilby online-handel i amerikanske aksjer om kort tid.

E*Trade har over tre millioner registrerte brukere og opererer i 11 land.

Også Stocknet vil tilby handel i utenlandske aksjer i løpet av høsten.

Til toppen