@net inn i Sverige

Etter å ha fått inn Christian Sveaas og Kistefos på eiersiden har @net i Grimstad startet oppkjøpsraidet. Først ble norske New Vision Multimedia kjøpt opp og nå går multimedieselskapet inn i Sverige.

Etter å ha fått inn Christian Sveaas og Kistefos på eiersiden har @net i Grimstad startet oppkjøpsraidet. Først ble norske New Vision Multimedia kjøpt opp og nå går multimedieselskapet inn i Sverige.

Styreformann Ivar Formo i @net er på gamle tomter når selskapet nå kjøper alle aksjene i svenske Nest Internetworks AB. Nest har kontor i den svenske hovedstaden Stockholm, men også i skimetropolen Falun hvor den gamle olympiamesteren har konkurrert mang en gang.

Og det er den knallharde konkurransen om markedsandeler som gjør at @net er på oppkjøpsraid. De synes å ha hastverk etter at Kistefos Venture Capital gikk inn med 17 millioner kroner for 40 prosent av selskapet i forrige måned.

Selskapet de nå kjøper har 15 ansatte og en forventet omsetning på 12 millioner svenske kroner i 1999. Totalt har @net fusjonert seg opp til 50 ansatte og en estimert omsetning på 40 millioner norske kroner i år.

Ett av de viktigste argumentene for Formo og daglig leder Jan Erik Groos synes å være at oppkjøpet skaper et interessant brohode inn mot Russland og Baltikum som skal angripes fra en nordisk base.

- Nest passer godt inn i vår strategi om å etablere en nordisk plattform innen Internett/multimedia, sier Ivar Formo i en pressemelding. @net sier selv at de kun satser på bedriftsmarkedet og leverer rådgivning, design, utvikling av web pluss multimedialøsninger. I tillegg styrer de et eget webhotell der kunder kan leie serverplass.

Det er kun gått seks dager siden Grimstad-selskapet kunngjorde at de kjøpte opp norske New Vision Multimedia AS (NVM). NVM leverer reklame- og informasjonsfilmer for norske bedrifter, produkt- og bedriftspresentasjoner på CD-ROM og webløsninger for næringsliv og offentlig sektor. NVM jobber også med næringslivs-TV og Web-TV.

- Vi fokuserer ikke på teknologien i seg selv, men de forretningsmessige mulighetene ved den. Gjennom NVM utvides selskapets kompetanseflate, noe som er viktig for oss med tanke på å kunne håndtere større prosjekter, sier daglig leder Groos i en pressemelding.

Til toppen