ANALYSER

NetApp hopper forbi HP

Er blitt verdens tredje største innen ekstern lagring, ifølge Gartner.

3. des. 2010 - 13:57

Fra tredje kvartal 2009 til tredje kvartal 2010 vokste det globale markedet for ekstern lagring med 16 prosent til 4,64 milliarder dollar, melder analyseselskapet Gartner. I Emea-regionen – Europa, Midtøsten og Afrika – preges utviklingen av spesielle økonomiske utfordringer, og økningen var begrenset til 8,8 prosent, til 1,33 milliarder dollar.

Veksten i Latin-Amerika var 43,4 prosent, i Asia/Stillehavet 22,2 prosent, i Japan 18 prosent og i Nord-Amerika 17,2 prosent.

Målt i terabyte var økningen 60,4 prosent. Prisen per terabyte falt med 28 prosent.

Gartner peker på at markedet for ekstern lagring falt fra 2008 til 2009, og at omsetningen er større i 2010 enn i 2008. Veksten drives av virtualisering, arkivering og nye ordninger for sikkerhetskopiering.

Markedsleder EMC vokser betydelig mer enn markedet, og har en andel, målt i omsetning, på 28,6 prosent. NetApp vokser med 54,3 prosent og er nå større enn HP som har tapt mye innen NAS-segmentet («network attached storage»). Også Fujitsu øker betydelig, med 56,6 prosent, mens IBM, HP, Dell og Hitachi/HDS vokser mindre enn markedet. Oracle/Sun omsetter 36,3 prosent mindre enn for et år siden, og markedsandelen er nesten halvert.

Dell opplever kraftig vekst for sin EqualLogic PS-serie – på 47,9 prosent – men det oppveies av svikt i OEM-salget av EMC-produkter. IBM har IBM XIV som suksessprodukt – 112 prosent økning – men DS-serien går heller dårlig.

I vurderingen av tabellene nedenfor, må man merke seg at tallene for Dell og Fujitsu omfatter deres OEM-omsetning av EMC-produkter. Tilsvarende tildeles IBM deres OEM-omsetning av Netapp, og tallene for HP, Sun og Oracle omfatter deres OEM-omsetning av Hitachi/HDS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.