NetApp hopper forbi HP

Er blitt verdens tredje største innen ekstern lagring, ifølge Gartner.

NetApp hopper forbi HP

Er blitt verdens tredje største innen ekstern lagring, ifølge Gartner.

Fra tredje kvartal 2009 til tredje kvartal 2010 vokste det globale markedet for ekstern lagring med 16 prosent til 4,64 milliarder dollar, melder analyseselskapet Gartner. I Emea-regionen – Europa, Midtøsten og Afrika – preges utviklingen av spesielle økonomiske utfordringer, og økningen var begrenset til 8,8 prosent, til 1,33 milliarder dollar.

Veksten i Latin-Amerika var 43,4 prosent, i Asia/Stillehavet 22,2 prosent, i Japan 18 prosent og i Nord-Amerika 17,2 prosent.

Målt i terabyte var økningen 60,4 prosent. Prisen per terabyte falt med 28 prosent.

Gartner peker på at markedet for ekstern lagring falt fra 2008 til 2009, og at omsetningen er større i 2010 enn i 2008. Veksten drives av virtualisering, arkivering og nye ordninger for sikkerhetskopiering.

Markedsleder EMC vokser betydelig mer enn markedet, og har en andel, målt i omsetning, på 28,6 prosent. NetApp vokser med 54,3 prosent og er nå større enn HP som har tapt mye innen NAS-segmentet («network attached storage»). Også Fujitsu øker betydelig, med 56,6 prosent, mens IBM, HP, Dell og Hitachi/HDS vokser mindre enn markedet. Oracle/Sun omsetter 36,3 prosent mindre enn for et år siden, og markedsandelen er nesten halvert.

Dell opplever kraftig vekst for sin EqualLogic PS-serie – på 47,9 prosent – men det oppveies av svikt i OEM-salget av EMC-produkter. IBM har IBM XIV som suksessprodukt – 112 prosent økning – men DS-serien går heller dårlig.

I vurderingen av tabellene nedenfor, må man merke seg at tallene for Dell og Fujitsu omfatter deres OEM-omsetning av EMC-produkter. Tilsvarende tildeles IBM deres OEM-omsetning av Netapp, og tallene for HP, Sun og Oracle omfatter deres OEM-omsetning av Hitachi/HDS.

Til toppen