Netapp høyner budet på Data Domain

I rene penger er de nå på høyde med det uavtalte tilbudet fra EMC.

Netapp høyner budet på Data Domain

I rene penger er de nå på høyde med det uavtalte tilbudet fra EMC.

I en pressemelding fra lagringsleverandøren Netapp heter det at de har revidert sitt tilbud om å kjøpe Data Domain, slik at de betaler like mye som EMC er villig til.

Netapp og Data Domain kunngjorde 20. mai en intensjonsavtale der Netapp kjøper Data Domain for 25 dollar per aksje, tilsvarende en netto utbetaling på 1,5 milliarder dollar.

Mandag denne uken fortalte EMC, en av Netapps sterkeste konkurrenter, at de er villig til å kjøpe Data Domain for 30 dollar per aksje, tilsvarende 1,8 milliarder dollar.

Ifølge Netapp er deres nye bud verdt til sammen 1,9 milliarder dollar netto for Data Domain-aksjonærene.

Netapp mener deres bud vil gi Data Domain større innpass i markedet enn om de lar seg overta av EMC.

Et annet argument fra Netapp er at deres bud omfatter en større aksjetransaksjon, slik at det gir Data Domain-aksjonærene en anledning til å «ta del i den kommende framgangen til sammenslåingen av Netapp og Data Domain.»

EMC mener deres bud er langt sikrere. De vil betale alle aksjonærene kontant, og det knyttes følgelig ingen usikkerhet til hva slags verdier transaksjonen innebærer for dem.

Et tredje argument fra Netapp går på kultur: De mener Netapp og Data Domain er «kulturelt kompatible», og at dette vil «maksimere potensialet for vedvarende innovasjon fra kreative og motiverte medarbeidere.»

Det er tydelig at markedet venter nye innspill i budkrigen: Før Nasdaq-børsen åpnet i dag sto Data Domain-aksjen i 32,64 dollar, opp 1,06 dollar fra sluttkursen ved stengetid i går kveld.

    Les også:

Til toppen