ANALYSER

Netaxept slår an hos netthandlende

BBS tror Netaxept forklarer hvorfor nordmenn ser på netthandel som trygt og enkelt.

12. mai 2009 - 08:59

TNS Gallup har gjennomført en ny undersøkelse om nordmenns forhold til elektronisk handel, heter det i en pressemelding fra oppdragsgiveren, Bankenes betalingssentral (BBS).

Undersøkelsen viser at musikk og bøker er varene som handles mest på nett, med henholdsvis 14 prosent og 13 prosent av netthandelen. Den tredje mest populære varen til nettbutikker er fritidsreiser, med en andel på 11 prosent.

– De som spådde bokens død i den elektroniske tidsalderen trakk kanskje en litt forhastet konklusjon, sier Britt Løkkheim i BBS.

69 prosent av all internetthandel i Norge betales med kort.

– BBS har nå en ny moderne teknologi som utvikles til å støtte nordiske løsninger for handel på nett. Teknologien gjør oss nå i stand til å øke salg av Netaxept-løsninger gjennom datterselskapene i Sverige og Danmark, sier Løkkheim. Det betyr at handel på nett blir enklere, sier Løkkheim.

– Vi registrerer også at de handlenes tilfredshet med netthandel gjenomgående er svært høy, sier Løkkheim. – 84 prosent av de spurte i undersøkelsen oppgir svært høy grad av tilfredshet med handel på nett.

Netthandel oppfattes samtidig som trygt. 91 prosent av de spurte plasserer seg i øverste del av skalaen når de ble bedt om å vurdere hvor trygt det er å handle på nett. Den samme andelen gir høyeste skalaverdier i sin vurdering av enkelhet og brukervennlighet i forbindelse med kortbetaling i nettbutikker.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.