BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netcom AB kjøper seg opp i Baltikum

Svenske Netcom øker investeringene i det baltiske telemarkedet ved å kjøpe opp 46,8 prosent av aksjene i det estiske mobilselskapet Ritabell. Netcom eier dermed 94,8 prosent av aksjene i mobilselskapet.

Frode Eriksen
29. jan. 1999 - 14:19

Netcom betaler 58,6 millioner amerikanske dollar for aksjeposten i Ritabell. Selskapet er et av de estiske mobilselskapene og hadde per 30. september i fjor 30.000 kunder.

Netcom benyttet også anledningen til å kjøpe andre televirksomheter i Baltikum innenfor Internett og kabel-TV. Selskapet kjøpte Ritabell-aksjene av Levicom International Holdings BV, som igjen eier AS Levicom Cellular (CellCo) og OÜ Levicom Broadband (BroadCo). Netcom AB kjøper 90 prosent av CellCo, som igjen eier 52 prosent av aksjene i Titabell, foruten en litauisk GSM 1800-lisens.

Netcom har også kjøpt opp 20 prosent av BroadCo, som har flere Internett-tjenster i Estland, foruten kabel-TV i Estland og Litauen.

Administrerende direktør i Netcom AB, Anders Björkman, sier at oppkjøpene vil skape synergier med Netcoms andre skandinaviske selskap, og danner en plattform for ytterligere ekspansjon i Baltikum.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.