JUSS OG SAMFUNN

Netcom-ansatt dømt for piratkopiering

Økokrim har etterforsket og bøtelagt to personer i forbindelse med serveren med piratkopier som ble oppdaget hos Netcom.

7. juli 2004 - 13:48

Økokrim har bøtelagt to personer i forbindelse med kopiering av programvare og distribusjon av musikk og film på internett.

Razziaen mot Netcom avslørte en server med over 60.000 ulovlig kopierte filer med film og musikk. Beslaget skal være Norges hittil største av piratkopiert film og musikk.

Den ene av de to har fått en bot på 15.000 kroner for å ha medvirket til å gjøre musikk og film tilgjengelig på nettet. Den andre har fått en bot på 10.000 kroner for å ha medvirket til ulovlig kopiering av programvare.

En tredje person har status som siktet i samme sak.

Økokrim beslagla i mai to datamaskiner hos mobilselskapet NetCom AS. Maskinene ble brukt til å drifte enheter som gjør det mulig for brukere å dele musikk- og filmfiler. Ingen av maskinene ble administrert av ansatte i NetCom, men av en utenforstående person som er siktet i saken.

Mannen som fikk den høyeste boten var NetCom-ansatt. Han har fått inndratt sitt datautstyr. Den andre mannen som er bøtelagt, er ikke ansatt i mobilselskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.