Netcom åpner 3G-nett uten mobil

Netcom skal lansere 3G neste uke, men selskapet er trolig ikke klar med mobiler.

Netcom skal lansere 3G neste uke, men selskapet er trolig ikke klar med mobiler.

Netcom er endelig klare for å lasnere sitt tredjegenerasjons mobilnett neste uke, etter lange utsettelser og bøter fra myndighetene for sen utbygging. Konkurrenten Telenor har vært på banen helt siden 1. desember.

Nå avslører dn.no at Netcom likevel ikke er helt klare til å gi 3G-telefoni til folket ennå, nettet vil nemlig i første omgang ikke kunne benyttes med mobiltelefoner, kun med innstikkskort til bærbare PC-er. Folk som vil kjøpe seg 3G- telefon og benytte det hos Netcom må trolig vente til sommeren, rundt juni.

Informasjonssjef Guri Wormdahl i Netcom vil ikke kommentere.

Men tross manglene ser det ut til at Samferdselsdepartementet er fornøyd, og ikke vil gi flere bøter.

- Hvordan NetCom av kommersielle grunner velger å innrette åpningen av 3G-nettet betyr ingenting juridisk, sier ekspedisjonssjef Eva Hildrum i Samferdselsdepartmentet til dn.no.

Alle de norske utbyggerne har bygget ut UMTS-nettene senere enn de først lovet. Både Netcom, Telenor og Tele2, som siden ga opp sin norske UMTS-lisens, har skyldt blant annet på at det ikke fantes nok telefoner i markedet til å rettferdiggjøre en tidligere lansering. Dette argumentet kan ikke benyttes lenger, etter at det kom et helt ras av nye telefonlanseringer på GSM-messen i Cannes nylig.

Til toppen