NetCom åpner nettene for tre teleselskap

Tele 1 Europe, Site og Global TeleSystems Group (GTS) heter de tre nye norske leverandørene av mobiltelefoni. De har nå signert avtaler med NetCom som gir dem tilgang til selskapets mobilnett. To av de tre selskapene kommer med mobilprodukter for bedriftsmarkedet før sommeren.

Tele 1 Europe, Site og Global TeleSystems Group (GTS) heter de tre nye norske leverandørene av mobiltelefoni. De har nå signert avtaler med NetCom som gir dem tilgang til selskapets mobilnett. To av de tre selskapene kommer med mobilprodukter for bedriftsmarkedet før sommeren.

Administrerende direktør i NetCom, Terje Christoffersen er spesielt godt fornøyd med at selskapene har kommet fram til avtalene uten hjelp fra utenforstående myndigheter.

- Dette er tre kommersielle avtaler, som gir NetCom et incitament til å foreta investeringer i infrastrukturen, sa han om avtalene på en pressekonferanse onsdag.

Men avtalene øker også konkurransen for NetCom, selv om selskapet ser på de tre nye konkurrentene mer som partnere enn som konkurrenter, siden de tre selskapenes hovedkonkurrent fremdeles er Telenor.

Christoffersen erkjente også det at når to av de tre nye selskapene i hovedsak retter sine tjenester mot beriftsmarkedtet kan det på sikt styrke NetComs posisjon innenfor dette markedet hvor selskapet har slitt hardt.

Av de tre selskapene som nå skal tilby mobiltjenester vil GTS være først ute med sine tjenester for bedriftsmarkedet allerede i månedsskiftet april/mai, selv om administrerende direktør i GTS, Thore Bertelsen overfor digi.no tar forbehold for at alle tekniske løsninger er på plass.

Administrerende direktør i Tele 1 Europe AS, Pål Vegard, sier at selskapets mobiltjenester skal være på plass før sommeren. Site, som er et nystartet selskap med Norsk Vekst som hovedaksjonær, ventes å komme på lufta med tjenester i hovedsak rettet mot privatmarkedet i løpet av året, sier administrerende direktør, Frode van der Laak.

Den avtalen som NetCom nå har inngått åpner for ulike løsninger avhengig av det enkelte selskaps behov. Men avtalen sikrer NetCom fortsatt kontroll med SIM-kortene, som det enkelte selskap selv kan produsere etter spesifikasjoner gitt eller godkjent av selskapet, opplyder advokat i NetCom, Stein Ove Gaardner til digi.no

Avtalene kunne vært på plass tidligere, men ifølge Christoffersen ble selskapets advokatressurser i høst bundet opp av en annen sak som utsatte planene om å åpne for nye aktører på mobiltelefoni.

- Hadde det ikke vært for Telepluss-saken hadde vi vært i mål før.

Christoffersen understreket på dagens pressekonferanse at selv om selskapet ser på de tre nye mobilaktørene som komplementøre til selskapets eksisterende virksomhet, skal man møte den konkurransen som de tre nye selskapene vil bidra med i markedet. - Det skal jeg snakke mer om når vi legger fram årsresultatet den 15. februar, sa Christoffersen.

Til toppen