BEDRIFTSTEKNOLOGI

NetCom avviser bud fra Tele Danmark

Styret i NetCom anbefaler ikke aksjonærer å selge aksjer til Tele Danmark for den prisen selskapet nå byr og som verdsetter selskapet til 14,5 milliarder kroner. Styret vil heller lete etter andre eiere eller samarbeidspartnere til selskapet, og aksepterer ikke Tele Danmarks framgangsmåte for å overta NetCom.

Frode Eriksen
18. mai 2000 - 08:50

For selv om aksjeposten som Tele Danmark kjøpte i NetCom tirsdag bare var på 25.000 aksjer som ble kjøpt for 305,66, førte aksjeposten til at det tidligere danske telemonopolet sammen med amerikanske SBC/Ameritech nå eier mer enn 40 prosent i selskapet. Dette utløser tilbudsplikt på de andre aksjene fra Tele Danmarks side, og selskapet varslet tirsdag at dette vil komme i løpet av fire uker.

Men prisen Tele Danmark vil betale er ikke høyere enn det selskapet betalte for den lille aksjeposten tirsdag. Dette har satt sinnene i kok hos NetComs ledelse og styre, som mener NetCom er mer verdt enn 14,5 milliarder kroner. Det er heller ikke uvanlig at aksjonærer mottar en oppkjøpspremie når det legges fram tilbud på alle aksjene i selskapet.

Etter et ekstraordinært styremøte i NetCom 17. mai sier styreleder i NetCom, Leif Frode Onarheim at NetCom-styret ikke aksepterer Tele Danmarks framgangsmåte for å oppnå gradvis kontroll over selskapet. For Tele Danmark kan ved å nå flaggegrensen på en så lav pris kvitte seg med kravet om tilbudsplikt, i den tro at ingen vil selge sine NetCom-aksjer til denne lave prisen. Senere kan selskapet kjøpe til nøyaktig hvilken pris som helst.

Styret anbefaler aksjonærene ikke å akseptere det budet som Tele Danmark har varslet.

- Styret stiller seg sterkt tvilende til hvorvidt det annonserte budet reflekterer selskapets reelle verdi. Vi er åpne for diskusjoner med Tele Danmark, men vil sammen med våre rådgivere forfølge andre finansielle og strategiske alternativer for å maksimere verdi for alle aksjonærene, sier Onarheim, etter en beslutning der styremedlemmene fra Tele Danmark og SBC/Ameritech ikke deltok.

Dette er etter det digi.no kjenner til første gang styret i NetCom ikke har kommet til enighet om en sak.

NetCom-styret har samtidig engasjert Morgan Stanley Dean Witter og Orkla Enskilda Securities for å vurdere og undersøke de finansielle og strategiske alternativene.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.