TELEKOM

Netcom banker ADSL på fart

Mye raskere opplasting med mobilt bredbånd.

22. jan. 2010 - 15:03

De fleste fastlinjer i Norge er fremdeles basert på ADSL eller ADSL2+, fastlinjer over det gamle kobbernettet med såkalt asymmetrisk overføringshastighet.

Slike abonnement kan gi rask nedlasting, men opplastingsfarten henger langt etter med en begrensning på teoretiske 1 megabit per sekund.

Dette er en betydelig flaskehals for mange, ettersom behovet for å sende fra seg blant annet bilder og video har økt de siste årene.

Nå er selv mobilt bredbånd raskere enn de kobberbaserte linjene på opplasting av datatrafikk.

En digi.no-leser fra Skullerud i Oslo oppdaget i dag at uthastigheten på det trådløse 3G-nettet har økt betraktelig.

Vedkommende får nå 1,7 Mbit opplastingshastighet med sitt 3G-modem. Tidligere var opplastingshastigheten begrenset til bare 300 kilobit.

Netcom skrur opp farten for opplasting i hele sitt 3G-nett, forteller kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad. <i>Bilde: Netcom</i>
Netcom skrur opp farten for opplasting i hele sitt 3G-nett, forteller kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad. Bilde: Netcom

Fem ganger raskere opphastighet er en hyggelig nyhet for mange, men hva skyldes dette?

- Alle våre kunder vil i løpet av kort tid kunne glede seg over økte opplastingshastigheter. Årsaken til dette er at vi jobber med å oppgradere 3G-nettet til HSUPA 2,0 Mbit/s, forteller kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad i Netcom til digi.no.

- Vi forventer at oppgraderingen vil gi en opplevd hastighet på 600 Kbit/s-1,5 Mbit/s.

Oppgraderingen pågår nå for fullt, og Netcom vil etter planen ha gått over til den nye hastigheten i hele sitt 3G-mobilnett innen utgangen av mars måned, får vi oppgitt.

I tillegg regner selskapet med at også responstiden blir bedre.

- Så langt har vi oppgradert programvaren på store deler av Østlandet. Henvendelsen dere har fått tyder på at arbeidet med å oppgradere allerede bærer frukter, og det er hyggelig å høre, avslutter Erikstad.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.