TELEKOM

Netcom blir reserve i helsesektoren

Akuttmottak supplerer Telenor med abonnement hos konkurrenten.

27. juni 2011 - 07:57

Oslo (NTB): Varsel om mulige nye Telenor-problemer gjør at helsesektoren nå sikrer seg mobilabonnement fra NetCom.

Torsdag rammet et kraftig lynnedslag mobilnettet i Tønsberg. Telenor oppdaget da symptomer som minnet om feilene som rammet mobilbrukerne 10. og 17. juni. Post- og teletilsynet ble varslet av Telenor fredag ettermiddag.

Tilsynet ga beskjed videre til Samferdselsdepartementet, som igjen varslet regjeringens kriseråd ved Anne Kari Lande Hasle, som er departementsråd i Helse- og omsorgsdepartementet og øverste administrative leder for helsevesenet.

– Etter alle Telenor-problemene som har vært de to siste ukene valgte vi å varsle alle våre fire regionale helseforetak. Det var for å sikre økt oppmerksomhet på mobilnettet, og for å foreslå forebyggende tiltak for å hindre utilgjengelighet i en sårbar sektor, sier Hasle til VG.

Helse Nordmøre og Romsdal er blant regionene skal sikre seg ved å bruke reservetelefoner med NetCom-abonnement til utlån i akuttmottakene.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor sier at mobilnettet i Norge er et av de tryggeste i Europa, men legger til at Telenor ikke er et nødnett. Med 10.000 basestasjoner kan det oppstå feil, sier han.

Telenor har nå inngått en avtale med Post- og teletilsynet som innebærer at Telenor varsler myndighetene ved mistanke om den minste feil. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.