Netcom bytter navn til Telia

– Dette markerer starten på en ny epoke.

Blir til Telia.
Blir til Telia. (Bilde: Harald Brombach)

– Dette markerer starten på en ny epoke.

Siden 1993 har du kjent dem som Netcom, som fikk æren av å gjøre slutt på telemonopolet da de lanserte Norges første privateide mobilnett.

Nå forsvinner navnet og merkevaren til Telenors mest kjente konkurrent her til lands.

Fra 1. mars blir de hetende Telia, opplyser de i en pressemelding fredag.

– Dette markerer starten på en ny og digital tele-epoke i Norge som Nordens største mobilselskap, sier selskapet.

Selv om Netcom har en sterk merkevare, så kommer ikke navnebyttet som en stor overraskelse. Allerede for fem år siden ble logoen endret til dagens lilla variant i tråd med uttrykket deres svensk-finske eierselskap TeliaSonera benytter.

digi.no får videre opplyst at TeliaSonera Norge AS blir omdøpt til Telia Norge AS. Flere ting antyder at hele telekonsernet på sikt kan bli hetende Telia, selv om det verken er bekreftet eller kunngjort ennå. I hvert fall blir Telia merkevaren de skal benytte.

– Et felles merkenavn visker bort landegrensene, gir kundene tilgang til flere og bedre tjenester og vil bidra til å styrke Telias posisjon for videre satsing i Norge og Europa, slår de fast.

Mobiltjenestene i blant annet Sverige og Danmark brukte allerede Telia-navnet. Nylig ble det slik også i Estland. I dagens pressemelding er det utelukkende Telia som nevnes. Ikke TeliaSonera.

– Navnebyttet innebærer en strategisk endring der vi i mye sterkere grad skal kombinere Telias internasjonale styrke med vår nettverksposisjon og lokale kunnskap for å tilby kundeopplevelser i verdensklasse, uttaler adm.dir Abraham Foss i Telias norske virksomhet.

Det ligger ingen reduserte ambisjoner i dette, går det klart fram.

Tvert imot blir det understreket at navnebyttet «vil medføre en styrket satsing i Norge som et helt sentralt land i konsernets strategi».

De skal fortsette å bygge ut mobilnettet i Norge, og lover fortsatt teknologiinnovasjon.

Til toppen