Netcom dobler opp-farten på 3G

Netcom er først ute med høyere sendehastighet på 3G, en god nyhet for bedriftsbrukere.

Netcom er først ute med høyere sendehastighet på 3G, en god nyhet for bedriftsbrukere.

Digi.no har tidligere omtalt den noe pussige situasjonen at folk som bruker mobilteknologien EDGE faktisk kan laste opp informasjon dobbelt så raskt som de som bruker oppfølgeren UMTS, ofte omtalt som 3G.

    Les også:

3G-nettene til Telenor og Netcom tilbyr begge raskere nedlastingshastighet, med 384 kbit/s, mot 200 med EDGE. Men opplastingshastigheten har vært beskjedne 64 kbit/s, mens EDGE klarer det dobbelte.

Men nå har Netcom oppgradert hele sitt nett, og kan tilby 128 kbit/s med 3G.

- Vi begynte oppgraderingen i Oslo for to måneder siden og er ferdig nå, sier Nina Kersten Nilsen, kommunikasjonsrådgiver i Netcom.

Hun forteller at tjenesten har vært etterspurt av kundene og derfor har blitt prioritert.

- Så vidt jeg vet er vi alene om å tilby dette i Norge, sier hun.

Det finnes likevel en hake, forteller Nilsen. Det er nemlig ikke alle maskiner og applikasjoner som vil klare å dra nytte av den økte makshastigheten.

- Det skyldes at applikasjonene eller utstyret ikke er satt opp riktig for å utnytte hastigheten, sier Nilsen.

På spørsmål om hva dette gjelder, nevner hun Microsftapplikasjoner som Explorer og Outlook, og at det avhenger av instillinger på PC-en.

- En administrator må gå inn i registeret på maskinen og endre noen parametere for å få dette til. Vi jobber med leverandøren av datakortene for å få styrt dette fra kortene.

Telenor har tidligere fortalt digi.no at det ligger en begrensning i mange mobiler.

Denne oppgraderingen vil være mest interessant for bedriftsbrukere, som skal jobbe i felten og laste opp større filer. Fritidsbruk av mobil datatrafikk vil typisk være mer preget av nedlasting.

Til toppen