BEDRIFTSTEKNOLOGI

NetCom får tilgang til Telenors nett

Post- og teletilsynet pålegger Telenor å gi NetCom tilgang til Telenors nett på linje med andre teleoperatører, fram til ny samtrafikkavtaler er ferdigforhandlet den 20. mai. Samtidig kan Telenor fortsette med å "refile" samtaler via Sverige.

Frode Eriksen
30. apr. 1998 - 16:01

Tilsynet har i sitt vedtak ikke gitt Telenor medhold i kravet om å utsette NetComs tilgang til Telenors telelinjer, før det foreligger en samtrafikkavtale. Denne avtalen skal etter planen foreligge innen 20.mai. Om ikke vil Post og Teletilsynet gjøre et vedtak som fastsetter vilkårene for en samtrafikkavtale.

Tilsynet vurderer NetComs ulemper ved ikke å få tilgang til Telenors linjer som større enn Telenors ulemper ved å gi NetCom tilgang til nettet før det foreligger en samtrafikkavtale.

Randi Punsvik i Post og Teletilsynet sier til digi.no at vedtaket fra tilsynet i praksis betyr at NetCom skal ha tilgang til Telenors orgineringsprodukter umiddelbart, og at dette er gjensidig.

- Vi opprettholder vårt vedtak av 9. mars om at NetCom skal ha tilgang, og velger å se bort fra Telenors krav om å vente med å la NetCom få tilgang i påvente av at en samtrafikkavtale er klar.

Tilsynet truer med å pålegge Telenor tvangsbøter om tilsynets vedtak av 9. mars, om at NetCom skal få tilgang til Telenors orgineringsprodukter, ikke overholdes. Bakgrunnen for dette er at NetCom så langt ikke har fått tilgang til Telenors nett som forutsatt i det sju uker gamle vedtaket.

Post- og teletilsynet sier samtidig at de ikke vil legge noen restriksjoner på den refiling av trafikk som Telenor har gjennomført (har sendt teletrafikk via Sverige) for å holde kostnadsnivået på samtaler fra NetCom til Telenors nett nede.

I en pressemelding fra NetCom i dag sier informasjonsdirektør i NetCom, Per Bjørkum, at selskapet er glade for at Post- og teletilsynet setter en stopper for Telenors trenering.

- Dette er et vedtak som gavner forbrukerne, og som vil føre til enda sterkere konkurranse i det liberaliserte telemarkedet.

Pressetalsmann i Telenor, Dag Melgaard, sier til digi.no at Telenor vil følge pålegget fra Post- og teletilsynet, selv om selskapet opprettholder sin klage.

- Vi er uenige i Post- og teletilsynets forståelse av regelverket. Selskapene er fremdeles i en meglingsfase om en samtrafikkavtale.

Han sier at NetCom har fått et utkast til midlertidig avtale som når den er underskrevet vil føre til at selskapet får tilgang til orginering i løpet av kort tid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.