RESULTATERFINANS

NetCom fortsetter nedturen

Et fall i NetCom på nye åtte prosent sørget for at IT-indeksen falt med 0,83 prosent tirsdag. Lyspunktet var Merkantildata som endte dagen med nok en ny toppnotering.

Eirik Flaa
24. feb. 1998 - 19:17

IT-indeksen har vært ustabil den siste tiden og tirsdag ble intet unntak i så måte. Etter solid oppgang mandag, ble nedturen desto større på en tirsdag der IT-indeksen falt med 1,73 prosent til 1321,52 poeng. Indeksen falt mest i morgentimene for så å stabilisere seg utover dagen. Samme tendens var å se i totalindeksen, som med et fall på 0,8 prosent beveget seg i takt med tendensen i Europa forøvrig.

Tirsdagens børstaper ble NetCom - en aksje som har falt siden selskapet leverte 1997-resultatene fredag. Aksjen har heller ikke hatt godt av bruddet i fusjonsforhandlingene mellom Telenor og Telia. NetCom veier svært tungt i IT-indeksen, og dagens fall på åtte prosent bidro sterkt til nedgangen i indeksen.

Nedgang - om enn ikke like sterk - ble det også for EDB. Aksjen falt med én krone til ny notering på 29 kroner etter gårsdagens rekordoppgang på fire kroner til 30 kroner. En analytiker nevnte for digi.no at det gikk rykter om et fusjon mellom EDB og Avenir, som nå blir skilt ut fra Sysdeco, men dette blir bestemt dementert fra ledelsen i EDB.

- Dette kjenner jeg ikke noe til, sier administrerende direktør i EDB, Eivind Kinck, til digi.no.

- Så det er ikke denne typen selskap dere er ute etter?

- Det har jeg ikke sagt, men vi har ingen kontakt hverken med Sysdeco eller Avenir, forsikrer Kinck.

Ser man bort fra et kurshopp i svært så volatile Alphatron, var det Merkantildata som kom best ut av IT-selskapene tirsdag. Aksjen, som har hatt en eventyrlig utvikling de siste månedene, landet på 253 kroner etter en oppgang nye 14 kroner.

253 kroner er ny toppnotering for Merkantildata.

Også for Ark, Tandberg Data, Agresso og Ask ble det oppgang tirsdag, men det nevnte fallet i NetCom umuliggjorde et løft i delindeksen.

Omsetningen tok seg opp tirsdag. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for til sammen 1269,4 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.