BEDRIFTSTEKNOLOGI

NetCom går i egne spor

Mobilselskapet NetCom bruker i stor grad selskapets eksisterende GSM-nett når selskapet nå forbreder høstens UMTS-satsing. Noe samarbeid med Tele2 er det ennå ikke blitt noe av.

25. mai 2001 - 05:25

Prosjektleder for NetComs UMTS-utbygging, Astrid Kårstad, sier mobiloperatøren har startet utbyggingen i Østfold.

Derfra skal selskapet over fem år investere tre-fire milliarder kroner i sitt UMTS-nett.

Første jafs for selskapet blir solid. Innen 1. desember i år skal selskapet bygge ut et nett som dekker 1,7 millioner mennesker, som bor på minst 2000 kvadratkilometer med en bitrate i nettet på 384 kbps.

For å rekke utbyggingen selskapet har varslet, starter utbyggingen i byer.

- Vi er allerede godt igang og har vært det en stund, sier Kårstad.

- Det er svært få nye stasjonspunkter vi skal kjøpe og leie. Vi tar utgangspunkt i de eksisterende "sitene" våre, legger han til.

Det er Siemens som engasjerer underleverandører til NetComs nettutbygging, mens Siemens - sammen med Nokia - leverer selve nettinfrastrukturen.

Kårstad medgir at tid ikke er det NetCom har mest av.

- I motsetning til i Norge hvor ingen av UMTS-aktørene har inngått noe nettsamarbeid, har tre av fire svenske UMTS-konsesjonærer bestemt seg for å samarbeide. Jeg har lest dette med interesse sier Kårstad, som synes det høres kostnadseffektivt ut.

Selv om NetComs eier Telia og Tele2 i Sverige har bestemt seg for å samarbeide om utbyggingen av basestasjoner, er det ennå ikke avklart om det blir noe samarbeid mellom selskapenes norske datterselskap; NetCom og Tele2.

NetCom har ennå ingen løsning på terminalsiden, men er på utkikk etter de mulighetene som finnes.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.