NetCom gir deg GPRS for 25 kr per MB

Onsdag var den offisielle lanseringen av NetComs GPRS-tjeneste. Selskapet åpner for gratis bruk ut februar, men vil etter dette selge tjenesten for 75 kroner for den første MB og deretter 25 kroner per MB.

GPRS (General Packet Radio Service) er den første mobilteknologi som gjør det mulig å betale for den MB-bruken, istedetfor per sekund kunden benytter mobilnettet. Blant fordelene er at kundene alltid er påkoblet når telefonen er skrudd på. Med GPRS vil hastigheten i mobilnettet også øke, men neppe til hastigheter særlig mer enn 20 kb/s, selv om den teoretiske hastigheten er rundt 40 kb/s.
NetCom melder at selskapet vil åpne med en enkel tjeneste der alle brukerne får samme prisstruktur. Dette betyr ingen innmelding eller månedsavgift. Den første MB koster 75 kroner, de neste koster 25 kroner. Taletelefoni koster fremdeles det samme som i dag.


Samtidig lanseres NetCom MobilMail, som gir tilgang til bedriftens Outlook på mobilen som gir adgang til å sende og motta e-post og andre tjenester knyttet til dette programvaren. NetCom MobilMail er tilgjengelig for alle telefoner som støtter WAP.

Ifølge NetCom tilsvarer en MB omtrent nedlastingen av 700-800 WAP-sider, eller sending og mottak av 1000 epostmeldinger såfremt hver enkelt ikke er over 1 kB.

GPRS kan også benyttes til Internett-aksess med en bærbar PC.

Til toppen