BEDRIFTSTEKNOLOGI

NetCom gir deg mobilsurf

NetComs abonnenter får i høst tilgang til Internett og elektronisk post via mobiltelefonen. Bakgrunnen er et nytt samarbeid mellom den finske telekom-giganten - Nokia og NetCom.

digi:stab
10. sep. 1997 - 15:37

De to selskapene vil benytte Nokias løsning for meldingssystemer, Nokia Artus, i NetComs GSM-nett. Løsningen gjør det mulig å hente ned informasjon fra Internett og abonnentens elektroniske postkasse direkte til telefonens skjerm.

NetCom er en av de første operatørene som tilbyr en slik e-posttjeneste. Denne blir tilgjengelig på alle GSM-telefoner som i dag kan sende SMS-meldinger. Brukerne får en oversikt over meldingene de har mottatt slik at de kan hente ned posten de ønsker å lese på telefonens skjerm. Det er også mulig å søke etter, videresende, og slette e-post.

- Bruken av elektronisk post vokser i et så voldsomt tempo at den er i ferd med å utkonkurrere telefaksen. Vår Artus-plattform er en ny måte å få tilgang til den informasjonen som blir sendt deg. Du får så og si e-post i lomma, i stedenfor å ha e-post på kontoret, sier administrerende direktør Finn Erik Hermansen i Nokia Telecommunications Norge, i en pressemelding

Internett-tilgang fra mobiltelefonen gir operatøren muligheter til å tilby ulike tjenester som øker abonnentens nytte av telefonen. Blant annet aksje- og valutakurser, nyheter samt trafikkmeldinger kan bli tilgjengelig over mobiltelefonen via nøkkelord som sendes til Nokia Artus, som igjen henter ned den riktige siden fra Internett. Etter at grafikk og rammer er fjernet, sendes teksten til mobiltelefonen som SMS-tekst.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.