TELEKOM

Netcom innfører IP-telefoni for mobilen

Netcom gjør det nå mulig benytte IP-telefoni når man er hjemme og ringer med mobilen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. sep. 2007 - 10:44

Netcom lanserte i dag en ny tjeneste som gir mobilbrukere muligheten til å ringe til fasttelefoner i inn- og utland via bredbåndsnettet for en fast pris i måneden. Dette gjelder 28 land i Skandinavia, Europa, Nord-Amerika og Oseania. Til

Tjenesten, som kalles HomeFree, tar i bruk en teknologi som kalles UMA (Unlicenced Mobile Access), som blant annet Nokia har snakket lenge om. Tjenesten avhenger dog av at brukeren har en mobil med støtte for denne teknologien. Ifølge Netcom er dette begrenset til Nokia 6086 i dag, som ble lansert for et par uker siden. Men også Nokia 6136 støtter UMA. Opptil seks mobiler/personer kan være knyttet til HomeFree-løsningen.

    Les også:

HomeFree inkluderer en egen ruter som brukeren kobler til sin bredbåndslinje. Denne kommuniserer med mobiltelefoner som har støtte for UMA og er innen rekkevidde via WLAN. Utenfor hjemmet vil samtalen settes opp i mobilnettet på vanlig måte og med takst. Telefonen velger riktig nett automatisk og et ikon i displayet viser hvilket nett brukeren til enhver tid benytter.

HomeFree-ruter- HomeFree er en ny måte å tenke telefoni på, og et eksempel på mulighetene som oppstår når teknologiene smelter sammen. Med dagens lansering presenterer Netcom et alternativ til tradisjonell fasttelefoni, samtidig som vi posisjonerer oss for fremtiden, sier administrerende direktør, August Baumann, i en pressemelding.

I tillegg til mobiltelefonen, skal også en vanlig fasttelefon, samt nummeret til dette, knyttes til Homefree-løsningen - tilsvarende vanlig IP-telefoni. Men brukeren må benytte et eget SIM-kort for ruteren.

Stardardutgaven av HomeFree vil koste 99 kroner i måneden og inkluderer da fri ringetid til fasttelefoner. Fri ringetid til telefoner i de 28 øvrige landene tilbys gjennom tilleggstjenesten HomeFree Utland, som vil koste 49 kroner per måned. Ruteren skal være inkludert i prisen, og både HomeFree og HomeFree Utland skal være gratis å benytte ut året.

Tjenesten er ifølge Netcom ikke avhengig av at brukeren benytter noen spesiell bredbåndsleverandør.

For bedrifter finnes det allerede lignende løsninger på markedet, blant annet fra Divitas, som gjør det mulig å innføre en slik løsning i bedriften - uavhengig av mobiloperatør, og med støtte for WLAN-mobiler med Windows Mobile eller Symbian OS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.