NetCom kartlegger potensielle kjøpere i Norden

NetCom kartlegger hvilke aktører som ser på Norden som sitt strategiske ekspansjonsområde i et forsøk på å få en bedre pris for selskapets aksjer enn de 14,5 milliardene Tele Danmark mener selskapet er verd.

- Verden av mobiloperatører er ikke så stor, sier administrerende direktør i NetCom, Terje Christoffersen.

Han bekrefter at selskapet nå leter etter alternative kjøpere som kan tenkes å ville betale mer for NetComs aksje enn de 310 kroner som Tele Danmark sannsynligvis vil ende på, når selskapet i løpet av få uker legger fram et oppkjøpstilbud for alle aksjonærene i selskapet.

Så sent som 20. mars sluttet NetCom-aksjen på 485 kroner. Torsdag ettermiddag sluttet aksjekursen på 325.

Samtidig sier han at styret vil uttale seg om saken også om det skulle vise seg at ingen andre vil betale mer for NetCom.

- Prisen er nok vesentlig, selv om jeg ikke ser for meg at noen betaler 15 milliarder kroner for NetCom med tanke på å slakte selskapet.

NetCom-ledelsen har vært i dialog med andre av de store eierne i selskapet og har fått aksept fra en større andel av eierne enn de vel 40 prosentene som Tele Danmark og amerikanske SBC/Ameritech representerer, for at det er greit å sjekke hva markedet vil betale for aksjen.

Samtidig erkjenner NetCom-sjefen at også dette selskapet må ta inn over seg den generelle reprisingen av telekomaksjer i dagens marked.

- Vi sier ikke nei, bare vent. Da må vi ha noe å sammenligne dette med, sier han og henviser til prisingen.

Ifølge Dagens Næringsliv fredag er Telia og Vodafone blant de aktuelle kandidatene NetCom-ledelsen forsøker å beile. Telecom Revy siterer torsdag teleanalytiker Eric Paulak i Gartner Group på at Skandinavia representerer hvite flekker på kartet for Vodafone.

Til toppen