AVTALER & KONTRAKTER

Netcom kaster ut Sony Ericsson

Netcom slutter å tilby Sony Ericsson-telefoner, midt i julesalget.

26. okt. 2005 - 12:33

Netcom slutter dette kvartalet å ta inn nye telefoner fra Sony Ericsson. Det finnes fremdeles noen telefoner ute i butikkene, men de vil ta slutt. Netcom sponser og markedsfører nå ikke mobiltelefoner fra Sony Ericsson.

Kunder som ønsker ny Sony Ericsson-telefon og abonnement fra Netcom må derfor betale en god del ekstra.

Grunnen er at Sony Ericsson ikke har klart å gi gode nok garantier for leveransen av telefoner. Det er Telia Sonera som forhandler om dette på vegne av sitt datterselskap Netcom.

- Vi må ha garantier, vi kan ikke markedsføre noe vi ikke har en garanti for at vi kan levere, sier Nina Kersten Nilsen, kommunikasjonskonsulent i Netcom.

Dette har vært et stort problem for Sony Ericsson, for det siste halvannet året har telefonene deres vært svært populære, sier Nilsen. Dermed har de også vært kronisk vanskelige å få tak i.

Nilsen sier det vil være noen telefoner tilgjengelig med sponsing fra Netcom en stund til, men ingen nye telefoner blir tatt inn dette kvartalet.

- Men så får man se ved neste korsvei, sier Nilsen.

Den svenske delen av Telia Sonera vil fortsatt sponse og markedsføre Sony Ericsson. Dette åpner muligheten for at dette er et forhandlingsutspill fra TeliaSoneras side, et skremmeskudd for å få bedre leveranse til konsernet fra Sony Ericsson i alle landene de opererer i.

- Det kjenner jeg ikke til, sier Nilsen.

- Dette er veldig beklagelig. Kundene vil jo ha telefonene, og jeg er lei for at vi ikke har kommet i mål med dette, sier Nilsen, som håper valg av operatør er viktigere for folk enn at de må ha en Sony Ericsson.

Telefonene vil bli erstattet med flere telefoner fra Samsung og Nokia. Nilsen vil ikke oppgi hvor mange Sony Ericsson-telefoner de har levert tidligere, eller hvor mye telefonene vanligvis sponses med, men prisforskjellen mellom Netcom-abonnement og uten abonnement er 1.100 kroner for enkelte modeller på elkjop.no.

Markedsansvarlig i Sony Ericsson Norge, Erik Sandsmark, er ikke så ivrig etter å kommentere. Han antyder at det bare er snakk om å droppe store kampanjer. Men Netcom opplyser altså at de kutter all sponsing av telefonene.

- Det er helt riktig at vi har hatt problemer med å levere, men samtidig leverer vi mer enn vi noen sinne har gjort, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.