Netcom krever 145 millioner av Tormod

24. april braker Netcom/Telia sammen med Telenor i Oslo Byrett. Taper Telenor, må Tormod Hermansen ut med 145 millioner kroner.

24. april braker Netcom/Telia sammen med Telenor i Oslo Byrett. Taper Telenor, må Tormod Hermansen ut med 145 millioner kroner.

Det er lang kø for rettssaker, men nå skal endelig Telia-eide NetCom GSM få prøvd sitt krav mot Telenor. Netcom krever 145 millioner kroner fra Telenor. Kravet skyldes at Netcom leide og leier linjer fra Telenor for å binde sammen sitt basestasjonsnettverk rundt i Norge.

Telenor er pålagt å selge slike linjer til såkalte "kostandsorienterte" priser, det vil si kostpris pluss en fastsatt fortjenste. Det er Post- og teletilsynet som overvåker disse prisene, men til tross for regnskapene til Telenor i mange år har vist for høye priser, har ikke tilsynet krevet tilbakebetaling. Les sak: Telenor må endre sine priser

Nå forsøker Netcom på egenhånd. Selskapet vil ha tilbake hva de mener var for høy betaling i årene 1993-1996.
- Beløpet var opprinnelig på 97 millioner kroner, men med renter er nå kravet kommet opp i 145 millioner kroner, forteller August Baumann, direktør og organisasjon og selskapsutvikling i Netcom, til digitoday.no.

Det ligger an til et tungt oppgjør mellom de to tidligere fusjonspartene Telia og Telenor. Saken starter 24. april og det er satt av hele tre uker i Oslo Byrett.

Det er ikke så ofte at slike rettssaker faktisk blir gjennomført - for i en rettssak brettes mye av selskapenes indre liv ut. Mange ønsker ikke en slik offentlig skittentøysvask og inngår derfor et forlik. Men dette har ikke partene åpenbart ikke klart.

Baumann vil ikke kommentere om det er gjort forsøk på å inngå et forlik mellom partene.

Til toppen