NetCom-kunder oppdaget WAP under avisstreiken

Under journaliststreiken økte bruken av mobilt Internett blant NetComs kunder med nærmere 20 prosent.

Første generasjons WAP, eller rettere sagt de første generasjonene med mobilt Internett, har blitt dømt nord og ned etter at mange selskap druknet i dotcom-bølgen. Endel tele- og finansanalytikere mener at mobilt Internett først vil bli storindustri med mer avanserte løsninger, som tredje generasjon UMTS.

Men mobilbrukerne synes sakte, men sikkert å komme ekspertene i forkjøpet.

Etter hvert som flere innholdstjenester kommer på luften, 'oppdager' mobilbrukerne internettfunksjonene på sin egen mobil, WAP-tjenester som har blitt standard inventar på alle typer telefoner.

En av de største operatørene, NetCom, har i løpet av det siste året opplevd en dobling av antall Internett-brukere. Over ti prosent av mobiloperatørens kunder har nå tatt i bruk WAP, skriver selskapet i en pressemelding.

Det innebærer at drøyt 100.000 mobilbrukere har vært innom en eller flere WAP-tjenester siden starten i november 1999.

Da digi.no prøver å få sammenliknbare tall fra konkurrenten Telenor Mobil, svarer informasjonssjef Sigurd Sandvin at de ikke har tall tilgjengelig og at det vil ta lang tid å få innhentet disse statistikkene.

Netcom på sin side har oppdaget at mobilt Internett allerede i dag gir selskapet inntekter på verdiøkende tjenester. I tillegg til at flere Netcom-kunder sjekket det allmenne nyhetsbilde under streiken i begynnelsen av juni, har mobiloperatøren også opprettet en egen tjeneste for fotball-VM.

Kundene må sende en tekstmelding (med telefontype) til '1989', da får man tilgang til direktedekning av kampene og resultatservice fra fotballturneringen. Har du en GPRS-telefon kan man lese 80 sider for 50 kroner, noe som rekker til å sjekke samtlige resultater fra VM.

Og GPRS begynner å ta over. Ser man på antall oppkallinger, er andelen nå 60-40 i GPRS-favør i forhold til første generasjons WAP-telefonene.

I tillegg til ekstraordinære hendelser som streik og verdens største fotball-turnering, brukes WAP-funksjonen stadig mer under høytider og på helligdager, opplyser NetCom.

Til toppen