Netcom lanserer 3G som ADSL-alternativ

Netcom åpner sitt 3G-nett i morgen uten en 3G-telefon, men prisen på dataoverføring kuttes til ADSL-nivå.

Netcom åpner sitt 3G-nett i morgen uten en 3G-telefon, men prisen på dataoverføring kuttes til ADSL-nivå.

NetCom sendt i dag morges ut en pressemelding med de fleste detaljene hva de skal lansere i morgen. Selskapet bekrefter tidligere rykter - av ukjente årsaker er selskapet ikke klar med en 3G-telefon, det kommer først 1. juni.

Man lanserer med Netcom Connect et innstikkskort til PC og et tilbud til de kundene som har mest glede av den høyere overføringsfarten 3G gir.

Netcom legger opp til fri bruk med en fast månedspris på 499 kroner, inkludert moms. Dette tilsvarer en rask ADSL-linje, noe Netcom selv understreker.

- Dette et godt alternativ for våre kunder som sender mail eller surfer på nettet enten de er på farten, på hytta eller hjemme, skriver Netcom-sjer Barbara Thoralfsson i pressemeldingen.

Hvor rask Netcoms 3G-nett blir, vil variere, men toppfarten på 3G-nett er 384 Kbit per sekund. Hastigheten faller når man kommer langt unna antennene. Dessverre er kortet dyrt, det koster nesten 2500 kroner.

Netcom har også lansert en billigere prisklasse, Netcom Connect 20. For en fast på pris på 125 kroner måneden kan man overføre 20 MB. Etter dette betaler man fem kroner per megabyte.

Netcoms priser er langt hyggeligere enn Telenors 3G-priser og øker konkurransen på 3G-markedet. Telenor gjorde ikke noe med sine priser da det lanserte 1. desember i fjor. Selskapet skapte i stedet et abonnement som favoriserte storbrukere med en makspris per dag på 30 kroner. Et års forbruk av 30 kroner dagen gir en årspris på 10.950 kroner.

Et års fri 3G-bruk med Netcom vil koste litt mer enn halvparten - 6000 kroner.

Netcom skryter også av at man lanserer et nett med bedre dekning enn Telenor. Over 240 byer og tettsteder får UMTS-dekning ved åpningen av nettet. Det betyr at rundt 3,5 millioner nordmenn får tilgang til UMTS. Dette er det mest omfattende 3G-nettet i Norge, hevder Netcom.

Fra 1. mars blir det også en vesentlig reduksjon i NetComs standard datapriser. Det blir lik pris for alle NetComs kunder, uavhengig om de har abonnement eller kontantkort. Den nye prisen er kroner 20 per megabyte. Kundene vil dermed oppleve en prisreduksjon på opp til 80 prosent.

Til toppen