Netcom lanserer fastpris på mobil datatrafikk

Netcom tilbyr nytt abonnement for privatbrukere som vil surfe mye på internett via mobilen.

Mobiloperatøren Netcom har eget mobilnett, og i vår påbegynte de en oppgraderingsrunde som skal gi kundene et raskt mobilt datanett.

Utbyggingen er fortsatt i en tidlig fase, men Netcom lover at en av fire vil få tilgang på det nye høyhastighetsnettet før året er omme.

Fra før av har Netcom tilbudt bedriftskunder å surfe ubegrenset på internett via et modem. Det koster 399 kroner i måneden, pluss moms. Det er en pris mange bedrifter har vært villig til å betale for ansatte som har vært mye ute på reise, men som har vært litt i dyreste laget for de fleste privatkunder.

Nå lanserer imidlertid Netcom et nytt fastprisabonnement rettet direkte mot forbrukermarkedet. For 99 kroner i måneden, får kundene surfe ubegrenset på internett via mobilen på kveldstid, i helgene og på bevegelige helligdager.

- Nå har alle råd til mobilt bredbånd. Hittil har Connect først og fremst vært et produkt for bedriftsmarkedet, og vi er veldig glade for å endelig kunne tilby en skreddersydd løsning for privatkunden, sier Hans Heggenhaugen, produktsjef i NetCom.

Abonnementet har fått navnet Connect Fritid, og det er tilgjengelig både som et tillegg til eksisterende mobilabonnement og som et eget abonnement for ren datatrafikk.

- Du kan sende og motta e-post, chatte med venner, bruke nettbank og lese nyheter uansett hvor du befinner deg. Vi har ikke lagt inn noen hastighetsbegrensing. Du vil alltid få den beste hastigheten vi til enhver tid kan tilby, sier Heggenhaugen.

Med UMTS, eller det som gjerne kalles 3G, er denne hastigheten på 384 kilobit i sekundet. De som er i nærheten av en ferdig oppgradert basestasjon med HSDPA, får en hastighet på 2 megabit i dag.

- I dag gir Turbo 3G hastigheter opp til 2 megabit per sekund. Etter hvert vil det kunne gå enda fortere. Da blir Connect en reell bredbåndserstatter. Men selv med 3G og EDGE-dekning vil Connect oppleves som et godt alternativ til å utføre enklere oppgaver på nettet, sier Heggenhaugen.

    Les også: