Netcom lanserer gratis-samtaler

Netcom har lansert et fristende gratis-tilbud, men tilbudet har to store begrensninger.

Netcom har lansert et fristende gratis-tilbud, men tilbudet har to store begrensninger.

Med bare to separate mobilnett har ikke norske telebrukere vært bortskjemt med gunstige tilbud – man har stort sett betalt en fast pris for hver samtale.

I USA derimot har de fleste kunder fri bruk innenfor noen klasser og betaler ikke per samtale. Slike tilbud har dukket opp i Sverige og Danmark, der blant annet kundene til 3 har fått snakke sammen helt gratis.

Nå setter Netcom i gang med et «amerikansk» fri-bruk-tilbud. Netcoms kunder kan nå sette opp inntil seks nummer de ringer mest og ringe til disse gratis. Men – og det er to store men – numrene man skal ringe gratis til må være Netcom-baserte mobilnummer.

I tillegg, og dette er den største begrensningen: Alle brukernes telefonbruker vil komme på en samlet faktura fra Netcom. I realiteten fungerer altså systemet som et utvidet abonnement for en person som så kan sette opp andre brukere. Denne personen må være over 25 år gammel.

Dermed egner tilbudet seg dårlig for vennegrupper og kollegaer i mindre bedrifter.

Netcom kaller tilbudet for «trådløs familie». Selskapet har fra før Trådløs bedrift som et av sine tilbud.

Ifølge Netcom vil tilbudet være attraktivt for deres kunder, for samtaler med familien utgjør over halvparten av telefonsamtalene for flertallet av befolkningen.

En ny befolkningsundersøkelse gjennomført av Perduco for NetCom, viser nemlig at mer enn halvparten av befolkningen både har flest og lengst samtaler med familien.

NetComs tall viser at mobilandelen er størst blant personer i husstander på tre personer eller mer. Det finnes nesten 400 000 barnefamilier i Norge, med til sammen mer enn 1,5 millioner familiemedlemmer.

– Tidsklemma gjør at familien tilbringer mindre tid sammen, og dermed øker kommunikasjonsbehovet og telefonregningen. Når familiemedlemmer nå kan ringe hverandre uten at det koster noe, vil gjennomsnittsfamilien kutte telefonkostnadene sine betraktelig, fastslår Netcom-sjef August Baumann.

Men Netcom ser at det blir umulig å begrense tilbudet til personer med samme etternavn.

– I en tid med nye familiesammensetninger, er det viktig å ta hensyn til at kjernefamilien ikke lenger er enerådende. Derfor lar vi kunden selv bestemme hvem han eller hun føler seg i familie med, og dermed kan ringe kostnadsfritt til, sier Baumann.

Systemet fungerer ved at det er en person som setter opp partene som skal snakke sammen gratis og dette må være en myndig person. I gruppen som skal snakke sammen kan det være opp til to kontantkortbrukere som kan ringe til sine familiemedlemmer selv om kontantkortet er brukt opp.

En bruker kan ikke tilhøre flere familiegrupper. Tilbudet gjelder bare i Norge: Når familiegruppemedlem er i utlandet påregnes vanlige priser.

Til toppen