NetCom-ledere vasser i millioner

Fem av de seks i NetComs ledergruppe som i april i fjor fikk tildelt 22.000 opsjoner hver i NetCom, konverterte fredag sine opsjoner til aksjer. "Konvertittene" kan med dagens kurs dermed hente ut en bruttogevinst på nette 2,75 millioner kroner hver.

Fem av de seks i NetComs ledergruppe som i april i fjor fikk tildelt 22.000 opsjoner hver i NetCom, konverterte fredag sine opsjoner til aksjer. "Konvertittene" kan med dagens kurs dermed hente ut en bruttogevinst på nette 2,75 millioner kroner hver.

NetCom har vært dyktige, og utviklingen i selskapet har vært svært positiv det siste året.

Og når det regner på presten, drypper det på klokkeren.

Som for eksempel på informasjonsdirektør Per Bjørkum, som er ett av de nye navnene i NetComs stadig større millionærklubb. Sammen med IT-direktør Harald Næss, finansdirektør Henning Stene og markedsdirektørene Arild Nilsen (bedrift) og Mikal Rohde (privat), fikk Bjørkum i dag konvertert 22.000 opsjoner til NetCom-aksjer.

Fredag vaket NetCom-aksjen rundt en kurs på 200 kroner. Med en utøvelseskurs på 75 kroner betyr det at kvintetten hver seg kan påregne en bruttogevinst på 2,75 millioner kroner dersom de bestemmer seg for å selge sine aksjer.

I skrivende stund sitter de fem NetCom-lederne med aksjer i selskapet til en samlet verdi av over 22 millioner kroner. De fem er gode for 13,75 millioner kroner i aksjegevinster dersom de velger å selge sine aksjer til en kurs rundt 200 kroner. Aksjene kan trolig selges allerede til uka - for den som måtte ønske det.

For ett år siden var de samme aksjene verdt til sammen 7,8 millioner kroner. Opsjonene til daværende markedsdirektør Svein Ørbeck kommer i tillegg. Disse hadde en verdi på vel halvannen millioner kroner for ett år siden. Ørbeck, som formelt ennå er NetCom-ansatt, opplyser til digi.no at hans opsjoner ble innløst "til under kurs 200 kroner" i forbindelse med hans overgang til stillingen som strategidirektør i PC-Systemer i høst.

I tillegg til de fem nevnte i NetCom-ledelsen som i dag utøvde sine opsjoner, konverterte også Bjørn Egil Jensen, Stein Ove S. Gordner og Jens Hetland 7000 opsjoner hver til aksjer. Sistnevnte til utøvelseskurs 103 kroner, Jensen og Gordner til kurs 75 kroner.

Per Bjørkum sier til digi.no at han synes det er "hyggelig at det går bra", men legger til at han "har stor respekt for summene det her er snakk om".

***

(Mer om NetComs opsjonsordninger og tallene for tredje kvartal som ble lagt fram i dag, kan du lese mer om via pekerne i margen til høyre på denne siden, red.anm.)

Til toppen