BEDRIFTSTEKNOLOGI

NetCom legger nettet åpent for konkurrentene

NetCom åpner mobilnettet for nye konkurrenter som vil leie nettkapasitet. Selskapets konsernsjef, Terje Christoffersen, sier til digi.no at selskapet i nær framtid regner med å komme til enighet med mobilkonkurrenter som vil selge mobiltelefoni basert på NetComs infrastruktur.

Frode Eriksen
28. sep. 1999 - 11:21
Terje Christoffersen bekrefter at selskapet er i samtaler med mellom fem og ti teleselskap om betingelsene for å gi tilgang til NetComs mobilnett, og tror de første avtalene skal være klare til neste år.


- Det er imidlertid viktig at vi kan oppnå fornuftige merkantile betingelser på slike avtaler, sier NetCom-sjefen til digi.no.

- Vi har tatt en risiko ved å bygge en infrastruktur til 2,7 milliarder kroner. Dette skal vi ha en forrentning på. Det betyr at avtaler med andre mobilleverandører må bygge på at selskapet får et incitament til å oppgradere og bygge ut nettet videre.

Terje snakker ut
Terje Christoffersen

Christoffersen tror ikke på at NetCom og Telenor Mobil vil dele det fremtidige mobilmarkedet i Norge, og sier han tror på flere selskap og nye konkurrenter i markedet.

Dette er i første omgang snakk om teleoperatører som ikke eier egen infrastruktur, men som enten selger egne tjenester basert på NetComs infrastruktur, eller selskap som videreselger NetComs egne tjenester under eget varemerke. For NetCom vil en slik løsning være nok en mulighet for å skaffe seg tilgang til nye kundegrupper på - indirekte gjennom andre selskap.

- De blir både en utfordring og en mulighet for oss. I et større marked kommer det nye produkter. Dagens aktører har ikke noe monopol på gode idéer.

Men Christoffersen understreker at samarbeidet med de nye aktørene må foregå i ordnede former, slik at netteierne kan planlegge sin nettkapasitet ut fra et forventet volum. Dette betyr at selskapene med mobilkonsesjon må ha en kontroll med trafikken i nettet.

Hva mer vil du vite om ...
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.