TELEKOM

Netcom lover å bygge 4G-nettverk

Etter en frekvensauksjon lover Netcom å bygge et mobilnett som gir 100 Mbit i sekundet.

14. nov. 2007 - 08:13

Post og teletilsynet har de siste ukene auksjonert vekk viktige frekvenser som mange mente egnet seg mest for Wimax, men frekvensene kan også brukes til andre teknologier.

Det er opp til vinnerne å fortelle hva de fikk kjøpt og nå offentliggjør Netcom sine planer. For de skal ikke bygge Wimax, men jobbe videre med mobiltelefon-teknikk. Netcom skal brukte frekvensene til LTE, av mange kalt 4G.

Men det er langt frem til 4G-produkter kommer i salg - teknikken er fremdeles på test-stadiet.

    Les også:

- For kunden betyr dette mobilt bredbånd med nedlastningshastigheter opp til 100 Mbit i sekundet. Det er i prinsippet fiberklasse, og kan erstatte tradisjonelt bredbånd slik vi kjenner det i dag, sier August Baumann, administrerende direktør i NetCom.

- Potensialet er veldig stort. Tenk hva LTE kan bety for tjenestespekteret og sammensmeltingen av mobiltelefoni og bredbåndsteknologi. Men å bygge et nytt mobilnett er ikke gjort på en dag. NetCom har nå fult fokus på å fullføre Turbo 3G-utbyggingen, der vi skal ha over 80 % befolkningsdekning i 2008. Så skal vi se fremover, der neste generasjons mobilnett er en viktig del av planene, sier Baumann.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.