Netcom lover lavere 3G-priser til høsten

Netcom har hittil ligget lavt med 3G-mobiler, men til høsten skal selskapet gi gass. Netcom tror på musikk, ikke TV:

TeliaSonera og deres norske datterselskap Netcom la tidligere i uken frem kvartalstall. Nå synker investeringene i 3G og Edge-utbyggingen i Norge, fortalte TeliaSonera.

For Netcom har nå bygget 3G-nettet de lovet å bygge og dekker områdene der 76,5 prosent av norske innbygger bor.

Dette legger et press på Netcom - nå er milliardinvesteringene gjort og salget må komme i gang. Tidligere i våres røpet Netcom-sjef August Baumann at Netcoms 3G-nett foreløpig bare hadde omsatt for 15 millioner kroner.

Telenor har ikke oppgitt sammenlignbare tall, men det er klart at markedslederen ligger foran utfordreren Netcom på 3G.

For hittil har Netcom bare satset på salg av innstikkskort til PCer - på Netcoms nettside finner du ikke 3G-mobiler selv om Netcoms forhandlere selger dem.

Netcoms kommunikasjonsdirektør, Guri Wormdahl, vil ikke oppgi noen tall for hvor mange kunder Netcom har på sine innstikkskort eller 3G-mobiltelefoner.

- Vi har ikke jobbet markedsmessig nok med 3G. Først nå mener vi 3G-mobilene begynner å bli bra nok. Hittil har kundene måttet gi avkall på noe dersom de skulle ha en 3G-mobil. Nå ser vi at det kommer funksjonsrike og avanserte mobiler der 3G bare er en naturlig tilleggsfunksjon, ikke noe du betaler ekstra for. Kundene vil ikke lengre måtte velge 3G aktivt, det vil følge med i deres neste mobil. Derfor tror vi 3G-salget vil løsne i år, sier Wormdahl til digi.no.

Hun medgir at hun selv har hatt flere 3G-mobiler, men fordi de har manglet muligheter hun har hatt på sin GSM-mobil, har hun ikke brukt en 3G-mobil som sin vanlige telefon.

Wormdahl medgir at det er tjenestene Netcom og partnere kan servere som må løfte bruken av 3G-nettet Netcom har investert så mye i.

Og Netcoms innholdssjef Marius Halle løfter på sløret:

- Det er for dyrt å bruke 3G-tjenester, for eksempel å se på et TV-klipp, i dag. Har du ikke fastpris-abonnonment, koster det 20 kroner å få overført en megabyte, påpeker Halle overfor digi.no. Vi skal gjøre noen justeringer på 3G-bruksprisene før sommeren, men det til høsten kommer det større kutt.

På spørsmål om hva Netcom skal satse på, peker Halle ut musikk.

- Vi har ikke veldig tro på TV-kanaler med fortløpende sendinger på mobilen, skjermen er for liten, men utvalget TV-klipp ser vi det er intersse for. Vi har mer tro på musikk og nettverksspill.

Han røper at Netcom jobber med en musikkbutikk på nett selv, noe Telenor har hatt lenge. I tillegg kommer Aspiro (tidligere Inpoq) og flere andre aktører med musikkbutikker tilpasset mobilbrukere.

- Videokonferanse har ikke tatt av i noen land, så det tror vi ikke blir noe stor driver.

Til toppen