NetCom må blø for Ventelo-allianse

Network Norways skifte av mobilnett, gir store tap for NetCom-sjef August Baumann.

NetCom må blø for Ventelo-allianse

Network Norways skifte av mobilnett, gir store tap for NetCom-sjef August Baumann.

I går ble det overraskende gjort kjent at Network Norway vil leie kapasitet i Telenors mobilnett utenfor de områdene der selskapet har bygget eget mobilnett.

Network Norway ble etablert for halvannet år siden som utfordrer til Telenor og NetCom ved å bygge eget mobilnett i de større byene.

I fjor høst offentliggjorde Tele2 og Network Norway et samarbeid som kan skape den første store, tyngre konkurrenten til de to dominerende teleselskapene.

Nettet Network Norway og Tele2 bygger sammen skal dekke de store byene. Utenfor dette nettet skulle kundene hoppe over til Netcom. Tele2 leide tidligere kapasitet fra Telenor, men gikk til Netcom.

Etter at det ble kjent at Network Norway gikk inn i en allianse med Ventelo rett før jul, har NetCom-sjef August Baumann vært forberedt på at avtalen kunne endres.

Bredbåndsalliansen betalte 2,33 milliarder for Ventelos norske virksomhet. Mobilkundene havnet hos Ingvild Myhres Network Norway.

– Jeg har aldri trodd at Ventelos kunder ville komme til oss og at vi kan inkludere trafikk fra Ventelo i våre regnskaper, sier Baumann til Teleavisen.

Network Norway har etterhvert fått mektige bidragsytere som både Lebara og One Call som har gitt solid kundevekst.

Baumann ønsker ikke å uttale seg om hvor mye NetCom taper på at Network Norway trekker seg ut.

Pressemeldingen fra Telenor i går antyder at avtalen med Network Norway den første tolvmånedersperioden har en verdi på mellom 650-700 millioner kroner. Men det inkluderer også tallene for Ventelo-trafikken. Det reelle tapet for NetComs del vil dermed befinne seg langt under verdien Telenor uttrykker i meldingen.

Ventelos kjøp av Telenor-tjenester anslås å ha en årlig totalverdi på 1,5 milliarder kroner.

Til toppen