NetCom mister nok en sjef

I forrige uke mistet NetCom-sjef Terje Christoffersen fire toppledere og nå går enda en: Internett-sjef Haakon Klæbo har bare vært i NetCom siden nyttår.

I forrige uke mistet NetCom-sjef Terje Christoffersen fire toppledere og nå går enda en: Internett-sjef Haakon Klæbo har bare vært i NetCom siden nyttår.

Det begynner å bli mange ferske fjes rundt NetCom-sjef Terje Christoffersen. I løpet av forrige uke mistet Christoffersen fire av sine toppledere og i dag går enda en.
Les om lederflukt i Netcom:
Lederflukt fra NetCom
NetCom-sjef: - Naturlig at folk slutter
Haakon Klæbo ble hentet fra konkurrenten Tele2 for lede NetComs Internett-satsing og begynte i sin nye jobb 3. januar i år. Men etter under tre måneder slutter Klæbo for "å starte et skandinavisk inkubator-selskap, primært for mobile Internett-gründere", forteller NetCom i sin børsmelding.


- Haakon har vært her en kort tid, og vi er lei oss for å miste han, men det går ikke ann å blande inn personlig følelser under slike jobbskifter, sier Christoffersen til digi.no.

Dermed rammes NetCom ekstra hardt av den lederflukten som preger data- og telebransjen om dagen. Muligheten til å starte nye Internett-selskaper med utsikter til store, fremtidige fortjenester har lokket en serie med toppledere til å forlate sine godt betalte jobber. Blant andre Dell Norges toppsjef, Eirik Lunde, og Getronics-direktør Jens Rugseth hoppet i vinter av for å drive nyskapning på Internett.

Les om alle lederbyttene:
IT-bransjen mangler nye sjefer

- De siste seks månedene har det vært en veldig spesiell situasjon i markedet for ledere som vil starte for seg selv. Det gir oss utfordringer på hvordan vi avlønner våre ledere, sier Christoffersen til digi.no. Vi har et opsjonsprogram, men det er klart vi diskutere dette internt. I en periode nå får jeg en ekstra belastning, innrømmer NetCom-sjefen.

Det er NetComs systemsjef, Sondre Aarrestad, som overtar Klæbos stilling.

Til toppen