NetCom mot 1 mill. kunder

NetCom-sjef Barbara Thoralfsson tjener mer per kunde, og snart er det en million av dem. Moder Telia og stefar Sonera bør imidlertid se til å få noen gode økonomiske råd av sin datter...

NetCom GSM ASA fikk et driftsresultat før avskrivninger i andre kvartal på 590 millioner svenske kroner, en økning på utrolige 82 prosent fra samme periode i fjor, viser kvartalsrapporten som moderselskapet Telia AB la frem i dag.

Konsernsjef Barbara Thoralfsson i NetCom kan takke ivrige SMS-brukere (176 mill. meldinger ble sendt i nettet, opp 54%) for det sterke resultatet, som preges av at inntektene per abonnent per måned (338 kroner) fortsetter å øke. Det gjør også antallet abonnenter, som i løpet av perioden vokste med 11.000 til 996.000.

NetCom omsatte for nesten 1,34 milliarder svenske kroner, opp 28 prosent fra samme periode i fjor.

Moderselskapet Telia økte omsetningen fra 14,2 milliarder til nesten 14,35 milliarder svenske kroner, og endte på et driftsresultat før avskrivninger på i underkant av 3,6 milliarder - en halv milliard bedre enn i samme kvartal i fjor. Resultatet etter skatt er imidlertid ikke mye å skryte av: 30 millioner svenske kroner, ned fra en kvart milliard i fjor.

EU godkjente for øvrig fusjonen med finske Sonera den 10. juli, noe konsernsjef Anders Igel sier seg svært godt fornøyd med:

- Det er gledelig at den planlagte sammenslåingen med Sonera fikk EUs godkjennelse. Det gjør at vi kan drive det forberedende arbeidet videre med full kraft, sier Igel i resultatmeldingen, men legger til at han er skuffet over det dårlige økonomiske resultatet i andre kvartal.

- Det er primært resultatutviklingen i den internasjonale carrier-virksomheten som ikke er tilfredsstillende. Derfor pågår det nå en gjennomgripende granskning for å komme frem til hvordan vi raskest mulig skal kunne nå positiv kontantstrøm, sier han.

Så spørs det da, om en fusjon med Sonera vil hjelpe særlig mye på sakene.

Finnene tapte over 30 milliarder kroner (4,3 milliarder euro) i andre kvartal etter en milliardnedskrivning på sine mildt sagt feilslåtte UMTS-investeringer, og vinker farvel til tysklandssatsingen

Likevel holder Sonera fast ved sine prognoser om et driftsresultat før avskrivninger vil bli bedre i år enn det var i fjor.

Les hele Sonera-rapporten her.


P.S.
Markedet sender for øvrig det som er av teleaksjer til værs i dag, mest på grunn av gårsdagens solide oppsving på Wall Street, men det er også et signal om at mange liker de underliggende utviklingstrendene i dagens resultater.
D.S.

Til toppen