TELEKOM

Netcom og Telenor får kritikk for telekollaps

Rammet av flere store utfall i år.

SLÅTT UT: Ålesund og Sunnmørsalpene. Et strømbrudd i telesentralen i Ålesund 6. mars førte til at mobil- og datatrafikk og fasttelenfoni i 36 kommuner ble slått, og til at nødnummere ble utilgjengelig.
SLÅTT UT: Ålesund og Sunnmørsalpene. Et strømbrudd i telesentralen i Ålesund 6. mars førte til at mobil- og datatrafikk og fasttelenfoni i 36 kommuner ble slått, og til at nødnummere ble utilgjengelig. Bilde: Yvette Cardozo / Alamy/All Over Press
2. okt. 2014 - 07:58

Oslo (NTB): Telenor og TeliaSonera får kritikk fra Post- og teletilsynet etter en rekke nettverkskollapser. Tilsynet reagerer særlig på hendelser hvor folk ikke har fått kontakt med nødetatene.

Innbyggere i 36 kommuner på Nordvestlandet ble 6. mars rammet av telekaos etter et strømbrudd i Telenors sentral i Ålesund. Mobil- og datatrafikk og fasttelefoner ble slått ut, og over 100.000 mistet tilgang til nødetatene.

Dette er bare ett av flere store sammenbrudd i mobil- og telenettet første halvdel i år, skriver Aftenposten.

Telenor og TeliaSonera (NetCom) får nå kritikk fra Post- og teletilsynet for en rekke forhold.

– Slike hendelser sprer usikkerhet og kan i verste fall få konsekvenser for liv og helse, påpeker tilsynet.

Telenor beklager feilene, men mener beredskapen er blitt bedre.

– Ålesund var helt klart en krise. Vi var i ferd med å etablere krisestab, men før vi kom så langt klarte vi å løse feilen, sir teknisk direktør Guttorm Albrigt Hansen i Telenor.

– Teknologi vil alltid være sårbart, men vi er opptatt av å lære av hver enkelt hendelse og stadig forbedre våre rutiner, sier kommunikasjonsdirektør Severin Roald i NetCom til avisen. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.