Netcom opp fra bunnen

Tirsdag snudde markedet igjen i riktig retning og Netcom var blant de første som fikk føle den spede optimsmen på kroppen.

Tirsdag snudde markedet igjen i riktig retning og Netcom var blant de første som fikk føle den spede optimsmen på kroppen.

Markedet snudde igjen tirsdag, men i tråd med tendensen de siste månedene klarte ikke optimismen å veie opp for gårsdagens ras. Totalindeksen endte opp 2,7 prosent til 890,6 poeng, mens IT-indeksen beveget seg langt mer forsiktig med en oppgang på 0,7 prosent til 889,7 poeng.

Markedet de siste månedene har i stor gard vært styrt av makroøkonomiske forhold, og selskapsspesifikke begivenheter gir stadig mindre utslag. At Merkantildata meldte om en kontrakt med landstinget i Skåne på SEK 200 millioner gjorde lite utslag i kursen som forble så samme nivå som mandag.

- Dette er en avtale som ville gitt utslag om den hadde blitt annonsert for et år siden. Merkantildatas årsomsetning tatt i betraktning, så er dette en dråpe i havet, sier en analytiker til digi.no.

Etter nedturen de siste dagene fikk også Netcom en opptur tirsdag. Aksjen la på seg med 3,3 prosent til 155 kroner, og mange mener nå at bunnen er nådd for teleselskapet.

- Vi tror at trådløs telekommunikasjoner er fremtiden. Det er vår analyse, punktum, sier analytikeren.

- Men mye kan da skje på det regulatoriske og på kravet til nye investeringer?

- Selskapet har en unik markedsposisjon. Jeg tror neppe slike endringer kan ødelegge for selskapet, sier analytikeren som er generelt skeptisk til den lave prisingen av selskaper på Oslo Børs.

Til toppen