NetCom-oppgangen fortsetter

NetCom-aksjen steg mandag med nye ni kroner til 188 kroner, og bidro sterkt til oppgangen i IT-indeksen på 1,55 prosent. Men børsvinner ble Computer Advances Group som steg til 61 kroner etter at selskapet egentlig bare bekreftet gammelt nytt om datterselskapet LANI.

NetCom-aksjen steg mandag med nye ni kroner til 188 kroner, og bidro sterkt til oppgangen i IT-indeksen på 1,55 prosent. Men børsvinner ble Computer Advances Group som steg til 61 kroner etter at selskapet egentlig bare bekreftet gammelt nytt om datterselskapet LANI.

IT-indeksen ble vinneren blant delindeksene mandag med en oppgang på nesten 20 punkter til 1294,13 poeng. Til sammenlikning endte totalindeksen opp 0,55 prosent til 1231,71 poeng.

Børsvinner blant IT-selskapene ble Computer Advances Group (CAG), som bekreftet at dattereselskapet LANI er på vei mot børs.

- Dette var vel kjent fra før. Markedet er nok litt sløvt når det gjelder aksjer med lav omsetning, sier en analytiker til digi.no.

CAG endte opp ni kroner og ble sist omsatt for 61 kroner.

Sterk utvikling har det også vært for NetCom-aksjen de siste dagene. Oppgangen startet etter at fusjonsplanene mellom Telenor og Telia ble kjent og kan begrunnes med at NetCom ved en eventuell fusjon blir en opplagt oppkjøpskandidat for utenlandske telegiganter med ambisjoner på det norske markedet. Med en oppgang på ni kroner landet aksjen mandag på 188 kroner, fattige to kroner under toppnoteringen som ble satt i begynnelsen av måneden.

Også PC-Systemer har fått en oppsving i det siste, og mandag var aksjen opp nye 50 øre til ny notering på 16 kroner.

- Det som har vært i veien med PC-Systemer er at marginene har vært altfor høye, og markedet har tvilt på at dette kunne vedvare, sier en analytiker til digi.no. Analytikeren synes likevel det solide selskapet har vært "noe lavt priset".

Størst suksess de siste dagene har det vært for Visma, som leverte et solid foreløpig resultat forrige uke. Til tross for en del uklarheter rundt periodiseringer i regnskapet, har markedet likevel reagert positivt på tallene. Mandag meldte selskapet om nye kontrakter på tilsammen syv millioner kroner gjennom sitt datterselskap Spectec i Italia. Visma-aksjen la på seg med ti øre, og endte på 5,30 kroner.

Dagens taper ble igjen Opticom som falt med syv kroner til ny kurs 107 kroner. Like bak fulgte Context Vision, Nordic VLSI og Logisoft, som endte ned henholdsvis 6,1 - 4,35 og 2,78 prosent. Logisoft kunngjorde mandag at den planlagte fusjonen med 3.part gikk i vasken, etter uenighet om vederlaget.

Omsetningen var svært lav mandag. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for beskjedne 757,9 millioner kroner.

Til toppen