Netcom oppretter norsk WLAN-tjeneste

Netcom skal konkurrrere med blant annet Telenor om WLAN-aksess for folk på farten.

Netcom skal konkurrrere med blant annet Telenor om WLAN-aksess for folk på farten.

Muligheten for å koble den bærbare PC-en til Internett blir stadig bedre for folk på farten. Telenor og WAN Norge har allerede installert flere hundre WLAN- eller IP-soner, og den 1. november lanserer NetCom en lignende tjeneste i samarbeid med blant annet TeliaSonera.

HomeRun er ifølge Netcom et av de største WLAN-nettene på det globale markedet. Avtaler med utenlandske selskaper gjør løsningen tilgjengelig 920 steder i Norden og over 10.000 steder globalt. Når Netcom åpner tjenesten 1. november, vil det være omtrent 90 HomeRun-soner i Norge. I januar 2005 skal tallet være øket til 210.

Her i Norge skal dette skje gjennom samarbeid med tre andre selskapet, men hvilke det er vil ikke Netcom foreløpig si.

I motsetning til Telenor, skal Netcom ta betalt per minutt, ikke etter nedlastet mengde. Brukere som er i Norge vil betale 1,5 kroner minuttet og 3,50 i minuttet i Europa og USA.

Netcom mener de er alene i Norge om å gi kunder tilgang til andres WLAN-nett. Telenors kunder kan bare bruke Telenors nett, hevder Netcom.

Foreløpig er tjenesten bare åpen for bedriftskunder av Netcom, selskapet vil foreløpig ikke love noe for privatkunder.

Sonene vil typisk finnes ved flyplasser, hoteller, jernbanestasjoner, konferansesenter og kafèer. Løsningen er basert på 802.11b-spesifikasjonen, som i teorien skal kunne gi en hastighet på 11 Mb/s, men hastigheten vil avhenge av hva slags forbindelse sonen har med resten av Internett. Det er kjent at Telenor i mange tilfeller benytter en vanlig ADSL-forbindelse, noe som betyr ganske lav opplastingshastighet, spesielt når flere brukere er koblet til samtidig.

Mer informasjon om HomeRun-tjenesten til TeliaSonera finnes på denne siden.

Til toppen