NetCom overtar Geab

Det er nederlandske Unisource som selger Geab til NetCom. Etter en storslagen lansering høsten 1995, hvor norske Geab og de nederlandske eierne spanderte over én million kroner i begivenhetsmarkedsføring på Rockefeller, har det bare gått nedover med selskapet.

- Beregningene som lå til grunn for satsingen ble gjort ut i fra abonnementstall som var "all-time-high" sommeren 1995, sier daglig leder Linda Refvik til digi.

- De forrige ledelsen, med Erik Nilsen i spissen, opplevde ganske fort at det buttet imot allerede i januar 1996. Nederlandske Unisource fant etterhvert ut at de ikke ville ha distribusjon og butikker verken i Norge eller Sverige. Det ble derfor vurdert om man skulle legge ned virksomheten i fjor høst. Man valgte å fortsette, men da med ny ledelse hvor jeg kom inn, sier Refvik, og synes det er synd hun ikke får fortsette arbeidet.

Hun er imidlertid garantert en god jobb i NetCom-systemet sammen med de andre ansatte i Geab-kjeden.

Ifølge Refvik hadde kjeden en omsetning på 24 millioner kroner i fjor og et illrødt resultat på 32 millioner. I år lå de an til 52 millioner i omsetning og hadde budsjettert med syv millioner i underskudd.

NetCom skriver i en pressemelding at Hico Telesenter overtar butikkene i Karenslyst Alle og i Bogstadveien, mens Oslo Kommunikasjonssenter overtar butikken på Egertorget. Norwegian Telecom Ltd. AS overtar butikkene i Kirkegaten i Stavanger og i Vågsalmenningen i Bergen.

NetComs Klart Svar-kjede teller med dette nærmere 90 filialer, hvorav 40 har kommet til det siste året.

Til toppen