Netcom rammet av strømbrudd

Netcom hadde nye problemer på grunn av strømbrudd i ettermiddag i deler av landet.

Netcom hadde nye problemer på grunn av strømbrudd i ettermiddag i deler av landet.

I forrige uke hadde Netcom store problemer med en database som tidvis rammet kunder over hele landet. Nå melder Netcom om et nytt problem - som nå hovedsaklig er rettet.

"Deler av NetComs mobilnett var i ettermiddag nede på grunn av strømutfall. Berørte områder var Nordvestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge, skriver selskapet i en pressemelding."

- I forbindelse med planlagt arbeid på en av våre sentraler ble det fjernet gal sikring. Den var ute i ett sekund, og det førte til at vi fikk et brudd i strømforsyningen. Dermed fikk alle fra Førde og nordover problemer, sier Guri Wormedahl til digi.no.

Menneskelig svikt i forbindelse med arbeid på sentralen førte til at Nordvestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge opplevde problemer. Feilen er utbedret. Likevel tar det noe tid før trafikken går som normalt, fordi mange kunder igjen skal oppdateres i mobilnettet.

Store deler av trafikken gikk som vanlig etter kort tid. Rundt 200 000 av kundene var i større eller mindre grad berørt av dekningsutfallet.

Også i går ble det rapportert om problemer for Netcom, i Nittedal. Men at dette ble en stor sak skyldes alt fokuset etter Netcoms store problemer nylig, mener Wormedahl.

- Det er helt vanlig at sendere er nede rundt omkring hos alle teleoperatører i hele verden, men det får større oppmerksomhet hos oss etter det som skjedde forrige mandag, sier hun.

Hun nevner også at det er blitt skrevet om at noen etasjer i Postbygget skal ha hatt tre prosent nedsatt kapasitet i dag. At så mange rammes som i nord og vest i dag er derimot ikke vanlig, medgir hun.

Til toppen