Netcom satser ikke på 3G-telefoner i år

Selv om salget av mobiltelefoner med 3G-støtte forventes å økes drastisk, vil ikke Netcom satse i år.

Selv om salget av mobiltelefoner med 3G-støtte forventes å økes drastisk, vil ikke Netcom satse i år.

Selv om det spås en kraftig vekst av 3G-telefoner i år, vil ikke Netcom fokusere på 3G for mobiltelefoner.

Informasjon om 3G-telefoner på Netcoms hjemmeside har et veldig spartansk preg. Det står litt om 3G for bærbare PC-er, men informasjon om 3G telefoner begrenser seg til en kort setning om at "Dagens 3G-mobiltelefoner er som skapt for å MobilTV".

– Vi kommer ikke til å gjøre så mye stort i forhold til kampanjer og markedsføring i år, sier Nina Kersten Nilsen, kommunikasjonsmedarbeider i Netcom, til digi.no.

Netcom har telefoner tilgjengelig som kan brukes mot innholdsleverandører, men har ikke noe spesielt fokus på 3G-mobiler utover det.

– Vår satsning på 3G er foreløpig fokusert på PC markedet, sier Nilsen.

Telenor derimot satser på video over mobiltelefon. Dersom du har mobilabonnement fra Telenor og en 3G-telefon kan du se NRKs OL-sendinger gratis og velge mellom live-sendinger, høydepunkter og redigerte opptak, intervjuer, analyser og magasin-programmer.

På spørsmål om de ikke er redde for at Telenor skal få et forsprang ved å være tidligere ute svarer Netcom:

– Vi har lansert tjenester etter Telenor før, for eksempel med MMS. Der opplever vi at våre kunder bruker tjenesten veldig mye selv om vi ikke var først.

Netcom har bestemt seg for å vente til etterspørselen og dekningen er god nok.

– Vi har ikke hatt stor etterspørsel og 3G-nettet skal være på linje med 2G før vi gjør noe med det. Vi regner med at markedet tar av i 2007, sier Nilsen.

Til toppen