TELEKOM

Netcom senker prisen på utenlandsk datatrafikk

Fra 1. april skal det bli billigere å surfe på mobilen i Europa, men ikke i alle landene.

11. feb. 2008 - 11:13

EU presser på for å få mobiloperatørene til å senke prisene på datatrafikk når kundene bruker mobilen til internettsurfing utenfor hjemlandet.

I forrige uke kunngjorde en gruppe på fem mobiloperatører i EU at de senker roamingprisene for datatrafikk utenlands. Den nye prisen ligger på 25 eurocent per megabyte, noe som tilsvarer cirka 2 kroner.

    Les også:

Idag følger Netcom opp. I en pressemelding forteller de at de lanserer et nytt tilbud som de har kalt EuroConnect, og at de med det kutter dataprisene med inntil 70 prosent fra 1. april.

- Vi har lenge ønsket oss kraftig reduserte og oversiktlige datapriser i utlandet, og er veldig glad for at flere europeiske operatører nå kommer oss i møte, sier roamingsjef Kjell Kongelf i NetCom, i en pressemelding.

EuroConnect introduseres i første omgang som lik og lavere datapris i TeliaSonera-nettverkene i Norden og Baltikum, samt en rekke andre operatører i Europa. Det pågår forhandlinger med flere operatører, og Netcom håper de vil ha på plass billigere dataroaming før tilbudet er på plass 1. april.

- Jo flere operatører som møter oss med lavere grossistpriser, jo bredere kan vi utvide tilbudet, sier Kongelf.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.