Netcom-sjefen vil stanse Telenor-kjøp

Netcom-sjef August Baumann ber konkurranse-tilsynet stanse Telenor.

Netcom-sjefen vil stanse Telenor-kjøp

Telenor har inngått avtale om å kjøpe mobiloperatøren Talkmore for totalt 135 millioner kroner. Selskapet har ikke eget mobilnett, men leier kapasitet.

Med sine 60.000 kunder, som nå vil flyttes over på Telenors mobilnett, vil Netcom miste store inntekter som de i dag har på å leie ut kapasitet til Talkmore.

- Vi stiller oss veldig uforstående til at en dominerende aktør som Telenor skal få lov til å kjøpe Takmore, sier August Baumann, administrerende direktør i Netcom, til Dagens Næringsliv.

Baumann har sendt brev til konkurransetilsynet og bedt de om å gripe inn og stanse oppkjøpet av hensyn til konkurransesituasjonen i det norske mobilmarkedet. Der skriver Netcom:

"Dersom Telenor ikke klarer å vokse gjennom den daglige konkurransen i markedet, har Netcom vanskelig å se hvorfor Telenor skal tillates å kjøpe seg til en ytterligere økning av en allerede svært høy markedsandel."

Telenor har i dag en markedsandel på 54 prosent i det norske mobilmarkedet.

Konkurransetilsynet har ikke god tid på seg for å avgjøre om de eventuelt skal stanse eller legge begrensninger på kjøpet.

- Vår frist til å eventuelt pålegge Telenor en fullstendig melding om kjøpet er den 30. juli, sier Andreas Kjeldsberg, informasjonsrådgiver i Konkurransetilsynet til Dagens Næringsliv.

Det betyr at dersom Konkurransetilsynet ikke sender brev til Telenor i dag, så vil kjøpet være godkjent.

Netcom inngikk tidligere i år en avtale med Tele2 om å flytte deres 400.000 kunder over på deres nett. Det skal ifølge Dagens Næringsliv påføre Telenor et årlig inntektstap på en milliard kroner.

    Les også: