Netcom skal lansere som lovet

Netcom skal åpne sitt UMTS-nettverk om en uke, etter et skikkelig hardkjør mot mållinjen.

Netcom skal åpne sitt UMTS-nettverk om en uke, etter et skikkelig hardkjør mot mållinjen.

Netcom er endelig i mål med konsesjonsvilkårene de underskrev på i år 2000. Første mars skal 76,5 prosent av befolkningen ha dekning, og det er Netcom fornøyd med. De er neppe like fornøyd med at telemyndighetene ga dem bot for å være for sent ute med utbyggingen.

Selskapet mener de fikk utsettelse frem til 1. mars, men har allikevel fått en bot på rundt to millioner for forsinkelse.

- Boten har vi fått redusert etter hvert som vi har nådd nye mål, fordi vi har akselerert utbyggingen. Vi har bygget det remmer å tøy kan holde, og utbyggerne våre mener det ikke har vært bygget mobilnett så fort før, sier kommunikasjonsdirektør, Guri Wormedahl i Netcom.

Det kan altså synes som om boten faktisk har gitt bedring?

- Ja, det kan man si.

Wormedahl mener utsettelsen har vært en fordel, både for dem og kundene.

- Det er en teknologi som har blitt til underveis, sier hun.

Hun mener Netom måtte ha investert så store summer i utstyr som delvis måtte blitt byttet ut og kassert hvi de skulle startet tidligere.

- Utbyggingen har blitt billigere enn vi trodde i år 2000. Vi har så langt investert 1 milliard så langt. Utsettelse er lønnsomt bedriftsøkonomisk, samfunnsøkonomisk og reduserer hva kunden til slutt skal betale, sier hun.

Kommunikasjonsdirektøren antyder at prisen kan bli hyggelig. Telenor har allerede satt en tak på 30 kroner dagen for surfing på sitt UMTS.

- Du får glede deg til å se hva det kommer til å koste. Som min mor pleier å si, det blir snart jul, sier Wormedahl.

Til toppen