Netcom skal tilby turbo-3G til langt flere

Hele 3G-nettet til Netcom skal få støtte for rask datanedlasting. Nå er utbyggingsplanene klare.

Netcom skal tilby turbo-3G til langt flere

Hele 3G-nettet til Netcom skal få støtte for rask datanedlasting. Nå er utbyggingsplanene klare.

Stadig flere nye mobiltelefoner leveres med støtte for den mobile nedlastingsteknologien HSDPA, også kjent som turbo-3G. Men i Norge er har nytten så langt vært relativt begrenset. Selv om Netcom allerede i april lanserte HSDPA-tjenester, er det kun i Oslo og omegn at kundene har kunnet bruke tjenestene.

Tidligere har selskapet fortalt at HSDPA også vil tilbys i Stavanger, Bergen og Trondheim i år. Dette loves fortsatt. Men i tillegg har selskapet nå lagt fram planer om å oppgradere hele 3G-nettet til turbo-3G. Dette skal gi omtrent 80 prosents befolkningsdekning.

HSDPA-utbyggingen fra Hammerfest i nord til Kristiansand i sør skal være ferdig i løpet av 2008. Ifølge Netcom skal også flere hytteområder og populære feriemål i Norge få HSDPA-dekning.

    Les også:

- Etter hvert som senderne oppgraderes, åpnes de fortløpende for kundene, sier August Baumann, administrerende direktør i Netcom, i en pressemelding.

Etter at Netcom lanserte HSDPA, skal både datatrafikken og salget av selskapet mobile Internett-produkt ha fordoblet seg. Baumann tror denne utviklingen nå vil fortsette.

Fra november skal Netcom justere opp nedlastingshastigheten til maksimalt 3,6 megabit per sekund.

Til toppen